Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Βροχή τα λουκέτα στην αγορά

Κλείνουν, το ένα µετά το άλλο, όλο και περισσότερα µαγαζιά. Τον  Δεκέµβριο του 2010 οι εργοδότες στο εµπόριο µειώθηκαν κατά 11% και  οι αυτοαπασχολούµενοι κατά 4%
Τη Μορφη ΕΠΊΔΗΜΊΑΣ έχουν πάρει τα λουκέτα των επιχειρήσεων στην αγορά καθώς τους τελευταίους µήνες έχουν αυξηθεί κατά 30%, σύµφωνα µε την Εθνική Συνοµοσπονδία Ελληνικού Εµπορίου. Οπως αναφέρουν οι έµποροι, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κάτι που φαίνεται και από τη σηµαντική πτώση του τζίρου, ο οποίος στη διετία 2008-2010 υποχώρησε κατά 7,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εργοδότες στο εµπόριο µειώθηκαν τον ∆εκέµβριο του 2010 κατά 11% και οι αυτοαπασχολούµενοι σχεδόν κατά 4%.

Σύµφωνα µε το Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο της Αθήνας, οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας µε τίτλο «Οικονοµικό βαρόµετρο» δηλώνουν απαισιόδοξοι τόσο συνολικά για την πορεία της οικονοµίας όσο και σε σχέση µε την προσωπική οικονοµική τους κατάσταση. Σε ο, τι αφορά το Μνηµόνιο, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες αξιολογούν αρνητικά την προσφυγή της χώρας µας στον µηχανισµό στήριξης και δε συµφωνούν µε την εφαρµογή του χωρίς παρεκκλίσεις.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ