Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ:Περιπτερούχοι: Χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα

«Εμφύλιος» ξέσπασε ξαφνικά στους κόλπους των περιπτερούχων της χώρας, σχετικά με τη πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει ποσοστά κέρδους στην πώληση καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (Ο.Π.Κ.Ε) με χθεσινή ανακοίνωσή της διαχώρισε τη θέση της από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καπνοπωλών & Περιπτερούχων Ελλάδος, η οποία με ανοικτή επιστολή της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ στις 08/03/2011, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, ζητούσε να μην θεσπιστούν ελάχιστα περιθώρια κέρδους.
Ο λόγος είναι πως μια τέτοια ρύθμιση είναι αντίθετη με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία και παράλληλα δεν συνάδει με το δίκαιο του ανταγωνισμού. Αντίθετα, η Ο.Π.Κ.Ε και οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στηρίζουν την προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου, καθώς θεωρούν πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να παραμείνει ο κλάδο βιώσιμος.
Να σημειωθεί πως η προτεινόμενη ρύθμιση καθορίζει κατώτατο όριο προμήθειας των έμπορων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα στη λιανική τιμή προ φόρων.

 www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ