Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για το νομοσχέδιο θεσμοθέτησης ποσοστών κέρδους έστειλε το σωματείο Ιωαννίνων

Επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα στον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, η οποία κοινοποιείται και στους: Υφυπουργό Οικονομικών, Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Βουλής, Περιφερειάρχη Ηπείρου, Βουλευτές Ηπείρου και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, απέστειλε το σωματείο ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών περιπτέρου Ιωαννίνων με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά την θεσμοθέτηση ποσοστών κέρδους στην καθαρή αξία των προϊόντων καπνού.


Το πλήρες κείμενο τς επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Σύλλογος περιπτερούχων – καπνοπωλών Νομού Ιωαννίνων εκπροσωπεί και όλους τους συναδέλφους της Ηπείρου, θέλει με την παρούσα επιστολή να σας γνωστοποιήσει τις πάγιες θέσεις μας που έχουν να κάνουν με το ποσοστό κέρδους μας στα καπνικά πωλούμενα προϊόντα.
Με αφορμή την κατάθεση του Υπουργείου Οικονομικών του σχεδίου νόμου «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ», άρθρο 47 παράγραφος 6 όπου ρυθμίζει το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 8,3 % , 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων.
Μέσω της επιστολής μας αυτής θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας επισημάνουμε τα εξής:

- Το κατώτατο βιώσιμο ποσοστό για μας σήμερα που θέλουμε είναι το 8,2 % επί της αναγραφόμενης λιανικής πώλησης όλων των καπνικών προϊόντων καθότι εμείς έχουμε υπολογίσει τα κοστολόγιά μας και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας και ότι το 85% των εσόδων μας προέρχεται από τα καπνικά προϊόντα.

- Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι το πρόβλημα της κερδοφορίας του δικτύου δημιουργήθηκε το 2010 από τις διαδοχικές και υπέρμετρες αυξήσεις των φόρων και δεν λύνεται με την συγκεκριμένη διάταξη που καταθέτετε για ψήφιση. Η οποία διάταξη αν ψηφισθεί θα επιφέρει μεγαλύτερη αναστάτωση και θα οδηγήσει τον κλάδο μας στον αφανισμό . Έναν κλάδο που συνεισφέρει τα μέγιστα τη δύσκολη οικονομική περίοδο για το κράτος αφού εισπράττουμε τους φόρους για λογαριασμό του και εξασφαλίζουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας αφού τα σημεία πώλησης σήμερα ανέρχονται σε 45 χιλιάδες περίπου Πανελλαδικά.

- Δίδεται κατά την άποψή μας μοναδική ευκαιρία στους υπεύθυνους εμπλεκόμενους του Υπουργείου Οικονομικών να ασχοληθούν διεξοδικά με το θέμα και την αναδόμηση των φόρων ούτως ώστε να είναι βιώσιμα τα ποσοστά για όλο το δίκτυο αλλά και το κράτος να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του από τους καπνικούς φόρους.

- Δίδεται η ευκαιρία να συζητηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία το θέμα της υψηλής και περίπλοκης φορολόγησης.

- Δίδεται η ευκαιρία αναπροσαρμογής των ποσοστών φορολόγησης για μείωση του αναλογικού και αύξηση του πάγιου φόρου ούτως ώστε να μην υπάρχει τεράστια διαφορά στη τιμή του πακέτου φθηνό - ακριβό.

- Δίδεται η ευκαιρία εγγύησης για βιώσιμα ποσοστά για όλο το δίκτυο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Πιστεύουμε ότι έχετε πάρει το μήνυμα και είμαστε σίγουροι ότι κανείς από το Υπουργείο Οικονομικών δεν υποκύπτει σε μικροπολιτικές πιέσεις επιχειρηματικών και θεσμικών συντεχνιών, που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Πιστεύουμε ότι οι θέσεις βρίσκουν σύμφωνους και εκφράζουν όλους τους υγιώς σκεπτόμενους εμπλεκόμενους στο δίκτυο καπνικών προϊόντων.
Υ.Σ. ΒΟΗΘΕΙΑ !!


Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Τασηνίκος Βασίλειος"
www.greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ