Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σταθερή η τιμή των τσιγάρων στη Β. Ελλάδα

Να κρατήσουν σταθερές τις τιμές των τσιγάρων αποφάσισαν οι περιπτερούχοι-καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας,.... ύστερα από συνέλευση, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη, που αποφάσισαν να τις αυξήσουν κατά δέκα λεπτά ανά πακέτο.

Οι βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του κλάδου θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου διαπιστώσουν αν θα «περάσει» η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία, κάτι που σημαίνει ότι στο ταμείο τους θα μένει τελικά περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η διοίκηση της Ένωσης απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στην οποία υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%».

zougla.gr  -  tro-ma-ktiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ