Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Κραυγή αγωνίας απ' τους περιπτεριούχους Β. Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
ΠΩΛΗΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ
ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη , 09 Μαρτίου 2011

Ανοιχτή επιστολή
Επείγουσα επιστολή
ΠΡΟΣ :
1) Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου
2)      Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών
3)      Φίλιππο Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών
4)      Δημήτρη Κουσελά, Υφυπουργό Οικονομικών,
5)      Ηλία Πεντάζο, Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής
6)      Ηλία Πλασκοβίτη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών
7)      Δημήτρη Γεωργακόπουλο, Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και
Τελωνειακών Θεμάτων.
8 ) Παραγωγικούς Φορείς
9) Βουλευτές όλων τον κομμάτων της βουλής
10) Μ.Μ.Ε.
11) προς κάθε ενδιαφερόμενο
12) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Βουλής

"Αξιότιμοι κύριοι ,
Εδώ και 12 μηνες βολοδέρνουμε από βουλευτή σε βουλευτή και από υπουργό σε υπουργό με αγώνες με απεργίες πείνας με φωνές στα Μ.Μ.Ε. και είμαστε πάλι στην αρχή.
Τι πρέπει να κάνουμε για να καταλάβετε ότι κλείνουμε;
Να βάλουμε το 0,10 λεπτά σε κάθε πακέτο τσιγάρα και να έρθει η ΣΔΟΕ να επιβάλει πρόστιμο;
Να πεθάνουμε και εμείς σε απεργίες πείνας ή
Να αυτοκτονήσουμε σε REAL TIME;
Εκεί θα καταντήσουμε με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εγχώριων μεγάλο εταιριών και πολυεθνικών εταιριών και όλα αυτά διότι δεν μας προστατεύετε εσείς σαν ανώτερα θεσμικά όργανα του κράτους .
Εμείς δεν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε και να βάζουμε ανοιχτές επιστολές σε εφημερίδες έτσι ώστε να επηρεάζουμε γνώμες , εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες , εμείς δεν μπορούμε ούτε να κλείσουμε της επιχείρησης μας διότι και για αυτό χρειάζονται λεφτά , εμείς δεν έχουμε αφεντικά όπως κάποια θεσμικά και μη θεσμικά όργανα μας , εμείς δεν λέμε ψέματα .
Αντιθέτως με εσάς που ενώ έχετε υποσχεθεί θεσμοθέτηση 8% στην ανώτατη λιανική τιμή στα βιομηχανοποιημένα καπνά δεν την πραγματοποιήσατε .
Στο σχέδιο νόμου «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ» , άρθρο 47 παράγραφος 6 όπου ρυθμίζει το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 8,3% - 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων τελικά σε εμάς καταλήγει να είναι 4,5% στην ανώτατη λιανική τιμή δηλαδή ένα ψίχουλο στον πεινασμένο ενώ οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί.
Αυτό το λέμε γιατί το 2009 και αρχές του 2010 οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία ενώ τώρα θα κερδίζει το 60,40% ( αφού εμείς παίρνουμε 31,3% και η πρατηριούχοι το 8,3% σύνολο 39.60% ).
Πιστεύεται κύριοι ότι εδώ και 12 μήνες εργάζεστε υπέρ του απλού περιπτερά και ψιλικατζή ή υπέρ των καπνοβιομηχανιών;
Με τις μέχρι τώρα πράξεις σας φαίνεται ότι είστε υποχείρια των ισχυρών αλά εκλεγήκατε σε αυτή την θέση για να υποστηρίζεται τους αδυνάτους ( περιπτεράδες - ψιλικατζήδες ).
Για αυτό στην ύστατη αυτή στιγμή πατήστε τους κερδοσκόπους και θεσμοθετήστε έστω και στην αποφορολογημένη αξία 37% ελάχιστο στη λιανική πώληση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων στους περιπτεράδες - ψιλικατζήδες .
Μπορεί ο λόγος μας να φαίνεται λαϊκίστικος αλλά είναι ο μόνος τρόπος να εκφράσουμε την απέραντη απογοήτευση μας για την μηδενική πολιτική σας βούληση".

http://xanthionline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ