Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ Α.ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΥΣ.

Ν’ αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία!
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Α. Κοντός, ζητά ν’ αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη τροπολογία αφού επιβαρύνει επιπλέον την ήδη πολύπαθη ελληνική καπνοβιομηχανία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κοντός:
«Τόσο η ΣΕΚΑΠ όσο κι ο Παπαστράτος, έχουν εκατομμύρια ευρώ ζημιά. Αντί να μαζεύουν φόρους που τους αύξησαν, έχουν μειωθεί γιατί αυξήθηκαν τα φθηνά σήματα κι η βιομηχανία απορροφά τον φόρο με αποτέλεσμα ν’ αυξάνει τις ζημιές.
Με το φορολογικό νομοσχέδιο και τη ρύθμιση που προβλέπει τη μείωση των ποσοστών κέρδους στα σημεία πώλησης και τους χονδρεμπόρους, επιβαρύνεται πάλι η βιομηχανία. Πού μας οδηγούν μ’ αυτή την τακτική; Να μην κάνουμε τσιγάρα και να κάνουμε εισαγωγή. Έμμεσα έτσι, χτυπούν και τα ελληνικά καπνά.
Θα πρέπει ν’αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση που δεν τη θέλει κανένας και να μειωθεί το ποσοστό φόρου στα τσιγάρα σαν μια κίνηση ενδιαφέροντος για την βιομηχανία της με τόσους εργαζόμενους και στις 3 καπνοβιομηχανίες».

Η Διοίκηση παλεύει…
Ο κ. Κοντός αναγνωρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ και ρίχνει όλη την ευθύνη στις πολιτικές κινήσεις που γίνονται με αποτέλεσμα να βάλλεται η ΣΕΚΑΠ κι η ελληνική καπνοβιομηχανία εν γένει:
«Δε στρέφομαι κατά της διοίκησης, πήραν μια βιομηχανία με οριακή κερδοφορία, καινούργιες μηχανές και η διοίκηση το παλεύει . Όμως πώς θ’ ανταποκριθούν με τέτοιους νόμους που τους χτυπούν;».
Όπως σημειώνει ο κ. Κοντός η διοίκηση έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο δυναμικό όπως μπορούμε όλοι να διαπιστώσουμε.
Στην ερώτηση ποια μπορεί να είναι η λύση ο κ. Κοντός αναφέρει: «μπορεί να λυθεί το θέμα αρκεί να υπάρξει συζήτηση, ο κ. Γεωργακόπουλος που χειριζόταν το θέμα παραιτήθηκε. Τώρα χρειάζεται συζήτηση μεταξύ υπουργών αφού είναι θέμα και Χρυσοχοϊδη και Παμπούκη, είναι σοβαρά θέματα αυτά».
Η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε συζητήσει να γίνει διοικητικό συμβούλιο παρουσία μετόχων και να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος για να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.
xanthionline.com
http://peripterouhos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ