Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Και για τα παγωτά ούτε λόγος-Δείτε το:

Αναγνώστης - "Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών για τη διαφήμιση στο ψυγείο θα εκδίδουμε"

«Αφού κερδίζουν απ’ όλα τα υπόλοιπα ας τους κόψουμε ποσοστό εμείς». Με αυτό το σκεπτικό ο ένας πίσω από τον άλλο σε διάστημα από 6 μέχρι 18 μήνες διαδοχικά τα τελευταία χρόνια μας μειώνουν την κερδοφορία στα προϊόντα!

Έτσι λοιπόν φτάσαμε να κερδίζουμε κατά μέσο όρο 4% στο 75% του τζίρου μας…

Έχουμε και λέμε: 48% τα καπνικά, 5% τα εισιτήρια, 13% οι κάρτες τηλεφωνίας και 9% ο τύπος. Σύνολο 75%.

Τώρα έρχεται να προστεθεί και το παγωτό, που κατέχει μερίδιο στο τζίρο μας μόλις 4%.

Το θετικό της κακής εξέλιξης αυτής είναι ότι το προϊόν δεν είναι διατιμημένο και όσοι μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό θα αυξήσουν τις τιμές. (ελπίζω να μην διατιμήσει και το παγωτό το κράτος!)

Το αρνητικό είναι ότι «χάθηκαν» εντελώς «ξαφνικά» οι παροχές και οι εκπτώσεις επί τζίρου (τουλάχιστον οι μεγάλες). Τα ποσά των 2,3,4,5 έως και 30 χιλιάδων ευρώ «κόπηκαν μαχαίρι», όλως συμπτωματικά και από όλους!

Μάλιστα κύριοι, άντε και φέτος μας πιάσατε στον ύπνο ή μας «τη φέρατε», επειδή πέρυσι μας «δώσατε» και για φέτος. «Πάει στο κάλο» θα ανεχτούμε το 7% από το 12,5% έκπτωση επί τιμολογίου, μιας και δεν μπορούμε να σας πετάξουμε έξω. Του χρόνου τι θα κάνετε; Νομίζετε ότι θα δεχτούμε κάποιοι, που έχουμε μυαλό, να πληρώνουμε τη ΔΕΗ για να σας μοστράρουν ψυγειάρες 2 και 2,5 μέτρων με την φίρμα σας επάνω, τζάμπα?

Δελτίο παροχής υπηρεσιών για την διαφήμιση στο ψυγείο θα εκδίδουμε και με αξιώσεις πολύ μεγαλύτερων χρηματικών ποσών σε σχέση με αυτά που χορηγούσατε, και τότε να δω τι θα κάνετε…

Ψυγεία? Όσα θέλετε. Καινούρια, μεταχειρισμένα, και πολύ φθηνά σε σχέση με το ποσόν που θα αξιώνουμε. Άσε δε, τι έκπτωση θα ζητάμε επί τιμολογίου στα μετρητοίς…

Τα σωματεία γιατί δεν μιλάνε ή εκδίδουν δελτία τύπου «άλλα ντ’ άλλα»;

Ε δεν ξέρετε;

Περιοδικά βγάζουν για να «ζήσουν», τι περιμένατε; και όσα δεν βγάζουν απλά δεν το χουν πάρει ακόμα χαμπάρι…



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
www.greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ