Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45000 ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 200-300,000 ΑΤΟΜΑ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ? ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ,ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ??? ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Αντίθετο με το ποσοστό κέρδους των καπνεμπόρων το Επιμελητήριο Σερρών
Στο 8,3% επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων με διάταξη του υπουργείου Οικονομικών
28 Φεβ 2011 - 16:43
Picture 0 for Αντίθετο με το ποσοστό κέρδους των καπνεμπόρων το Επιμελητήριο Σερρών

Την έντονη αντίθεσή του στη διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, όπου ρυθμίζει  κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα, επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων εκφράζει με επιστολή του το Επιμελητήριο Σερρών.
Όπως σημειώνει το Επιμελητήριο, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των χονδρεμπόρων θα φτάσει στο εξωφρενικό - όπως το χαρακτηρίζει - ποσοστό του 1,5%.
«Μέσω της επιστολής μας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλοι οι χονδρέμποροι πώλησης προϊόντων καπνού είναι άμισθοι φοροεισπράκτορες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι με προσωπικές εγγυήσεις προς την καπνοβιομηχανία (αξίας  πολλών  εκατομμυρίων  ευρώ)  έχουν  εισπράξει, για λογαριασμό του υπουργείου, το σύνολο των φόρων 3,7 δισ. ευρώ για το έτος 2010» αναφέρεται στην επιστολή.
Παράλληλα, τονίζει ότι οι περίπου  500 -  600  επιχειρήσεις  πανελλαδικά, απασχολούν  περίπου  3.000  υπαλλήλους, οι οποίοι εκθέτουν  καθημερινά  σε  κίνδυνο  τη  ζωή  τους, μιας  και  είναι  στοχοποιημένοι  από  κακοποιά  στοιχεία, λόγω  των  καθημερινών  μετρητών  που  μεταφέρουν.
Το Επιμελητήριο εκφράζει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη διάταξη γιατί όπως υπογραμμίζει η διάταξη αυτή υποχρεώνει τις επιχειρήσεις αυτές να πωλούν τα προϊόντα με περιθώριο χαμηλότερο από το ίδιο το κόστος λειτουργίας τους, άρα  τις καθιστά  αυτόματα  μη  βιώσιμες. Επίσης, η διάταξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του κράτους για την απελευθέρωση της αγοράς και τους κοινοτικούς κανόνες περί ελεύθερου ανταγωνισμού (Άρθρο 85 & 5 της Συνθήκης της Ε.Ε.) και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει τη βάση για την έγερση αντίστοιχων αξιώσεων καθορισμού περιθωρίου και από άλλες επαγγελματικές τάξεις στα πλαίσια της αρχής ίσης μεταχείρισης. Παράλληλα, η διάταξη αυτή θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των  επιχειρήσεων, με συνέπεια να συμπαρασύρει έναν μεγάλο αριθμό σημείων λιανικής, δημιουργώντας επισφάλειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
«Το πρόβλημα της κερδοφορίας του δικτύου δημιουργήθηκε κατά το 2010 από τις διαδοχικές και υπέρμετρες αυξήσεις των φόρων και δεν μπορεί να λυθεί με τη συγκεκριμένη διάταξη και η ψήφισή της θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση» αναφέρει το Επιμελητήριο.
Παράλληλα, καλεί το υπουργείο να αποσύρει τη διάταξη του άρθρου 47 – Παράγραφος 6 και να αναδομήσει τους φόρους, ώστε να επανέλθει η κερδοφορία του δικτύου και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, τουλάχιστον  στα  επίπεδα  του  2009, σημειώνοντας παράλληλα ότι πιστεύουν πως κανείς  στο  υπουργείο  Οικονομικών  δεν  ενδίδει  σε  μικροπολιτικές  πιέσεις  διαφόρων  επιχειρηματικών  συντεχνιών.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, «δεν θα είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, εφόσον το υπουργείο Οικονομικών αναλάβει να εγγυηθεί βιώσιμα  ποσοστά  για  τον  κλάδο  των επιχειρήσεων χονδρικής».

ΠΗΓΗ:http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ