Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Σαρωτικές αλλαγές στα Σχέδια Βελτίωσης για τους αγρότες

Μετά τις αντιδράσεις από την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης για τους αγρότες  ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης ανακοινώνει ουσιαστικά νέα προκήρυξη περισσότερα χρήματα και δυνατότητα σε μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών να υποβάλλουν σχέδιο βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής τους εκμετάλλευσης.


Οι αλλαγές που ανακοίνωσε είναι:
Παράταση της προθεσμίας, χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία
- Αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού από 285 εκατ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ. Η διαθέσιμη πίστωση για Νέους Γεωργούς αυξάνεται από τα 50 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ για όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους από 100 εκατ. ευρώ αυξάνεται στα 270 εκατ. ευρώ, με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.
- Δεν χρειάζονται μελέτη (επομένως ούτε μελετητή και το αντίστοιχο κόστος) τα Σχέδια Βελτίωσης έως 50.000 ευρώ.
- Προκαταβολή το 50% της ενίσχυσης με την έγκριση.
- Προστίθενται στις επιλέξιμες επενδύσεις τα θερμοκήπια έως 500.000 ευρώ, η ελιά κλασικής φύτευσης (ελληνικές ποικιλίες) και η φύτευση νέων ποικιλιών ροδακινιάς.
- Η βαθμολογική βάση από τα 40 μόρια μειώνεται στα 20-30 μόρια ανά περίπτωση. Επίσης, καταργείται η βάση για τις περιφέρειες της νησιωτικής Ελλάδος (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο).
- Κατάργηση της «βάσης» των 15 μορίων που έχει να κάνει με τη συμβολή του Σχεδίου στους στόχους του προγράμματος.
- Για τους τευτλοπαραγωγούς που δεν εντάσσονται στα Σχέδια Βελτίωσης, θα πραγματοποιηθεί προκήρυξη ειδικά για αυτούς, με ένα κονδύλι της τάξης των 17 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ:http://lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ