Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Το περίπτερο που ...σκανδαλίζει τους πιστούς...!

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ενα περίπτερο έγινε πρώτο θέμα στη Βουλή! Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, με επερώτησή του προς τη Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικές μέρες ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση περιπτέρου στην Κομοτηνή, καθώς, όπως υποστήριξε, τα αισθησιακά εξώφυλλα κάποιων ανηρτημένων περιοδικών προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα όσων εισέρχονται στο τζαμί για την προσευχή τους.

Η «Εspresso» ταξίδεψε μέχρι την πόλη της Κομοτηνής και συνάντησε τον Λευτέρη Συρίγο, που μαζί με τη γυναίκα του έχει στην ιδιοκτησία του το συγκεκριμένο περίπτερο τα τελευταία τρία χρόνια. «Ξέρω ότι έχει γίνει χαμός με το θέμα του κ. Χατζηοσμάν» μας λέει. «Αλλά δεν καταλαβαίνω πώς έχει βγάλει αυτό το συμπέρασμα για τα περιοδικά με το ροζ περιεχόμενο. Δεν υπάρχει κανένα σε κοινή θέα! Εχουμε τέτοια περιοδικά, όπως όλα τα περίπτερα, αλλά τα βάζουμε σε σημεία που δεν τα βλέπεις ούτε με τη... δεύτερη ματιά. Δεν θα το κάναμε εξάλλου, γιατί είμαστε επαγγελματίες και σεβόμαστε τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκείας».

Η μικρή πόρτα που οδηγεί στην πίσω πλευρά του τεμένους, μας εξηγεί ο κ. Συρίγος, δεν είναι η κεντρική, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης και από εκεί ζήτημα είναι να περνούν καθημερινά δέκα άτομα. «Είναι υπερβολικό το θέμα! Όλα τα περιοδικά ποικίλης ύλης που διαθέτουμε στις ειδικές προθήκες έχουν φωττογραφίες γυναικών... Τι να κάνουμε; Να τα καλύψουμε; Και μετά πώς θα τα πουλήσουμε; Οσο για εκείνα με τα αισθησιακά DVD και την ανάλογη θεματολογία, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι τα παίρνουν και οι μεν και οι δε...

Μάλιστα, περισσότερο οι μουσουλμάνοι! Δεν κάνουμε τίποτα που να ενοχλεί, σε αντίθεση με τους υπευθύνους του τεμένους που έχτισαν έναν ψηλό τοίχο πάνω από τα κεφάλια μας προκειμένου να κάνουν έργα και μετά τον έριξαν, γιατί κρίθηκε παράνομος, και έχουν αφήσει τα μπάζα μέσα τα πόδια μας».

Από την πλευρά του, ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφέρει: «Το τέμενος διαθέτει δύο εισόδους, οι οποίες είναι σχεδόν απροσπέλαστες, διότι στη μία στεγάζεται ένα περίπτερο και στη δεύτερη υπάρχει πιάτσα ταξί. Η κατάσταση αυτή δεν καταστρέφει απλώς την αισθητική εικόνα ενός από τα ομορφότερα από άποψης αρχιτεκτονικής κτίρια στην περιοχή της Θράκης, αλλά συγχρόνως εμποδίζει την εύκολη πρόσβαση των πιστών».


www.telegramm.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:http://www.greekkiosk.gr/2011/02/blog-post_1652.html

Πηγή:http://www.greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ