Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Χίλιους τόνους δίκιο έχουν οι περιπτεράδες

Το επάγγελμα "περιπτεράς" ήταν ένα από τα τελευταία αποκούμπια των ανθρώπων που δεν είχαν την τύχη να έχουν "μέσον" ή να γεννηθούν από πλούσιους μπαμπάδες ή κάποιος να πληρώνει πανάκριβα σχολεία για να απκτήσουν εφόδια. Κάποιοι ξεχνάνε ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, που κατεβαίνει στο στίβο της επαγγελματικής ζωής, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, χωρίς ευθύνη τους όμως.
Αυτή τη συμπαθητική τάξη ανθρώπων την έχουν τσακίσει.
Όχι τυχαία! Όλος ο σχεδιασμός της...
 νέας τάξης πραγμάτων, που τόσο λατρεύουν οι βολεμένοι φίτσουλες, έχει μια κεντρική στόχευση: να μη μπορεί να επιβιώσει κανείς ελεύθερος. Να επιβιώνει μόνο αν είναι γρανάζι της μηχανής τους.
Την ίδια επίθεση δέχονται οι ιδιοκτήτες σχολικων κυλικείων, οι "λαϊκατζήδες", οι μικροπαραγωγοί, οποιοσδήποτε τέλος πάντων βγάζει μόνος του ένα μεροκαματάκι.
Σε λίγο -να το θυμηθείτε- θα σταματήσουν τις προσλήψεις εποχικών (στην καθαρότητα κ.α.) ώστε να μην έχεις τη διέξοδο, ούτε εποχικός σκουπιδιάρης να γίνεσαι ! Να είσαι σε απόλυτο αδιέξοδο.
Έτσι, πετσόκοψαν τα ποσοστά των περιπτεράδων από παντού, αλλά κυρίως από τα τσιγάρα.
Στην Κρήτη οι περιπτεράδες αποφάσισαν μόνοι τους να βάλουν καπέλο 10 λεπτά στο πακέτο, ώστε να επιβιώσουν.
Φυσικά, όλος ο συστημικός μηχανισμός έπεσε πάνω τους και κατήγαγε περηφανή νίκη !
Με τη βοήθεια βεβαίως των ηλίθιων μαζών που δεν καταλαβαίνει που πάει η κοινωνία.
Και οι κατσίκες του γείτονα ψοφάνε μία μία....
Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν.
Μπορεί να μην τα φάγαμε μαζί, σίγουρα όμως θα πτωχεύσουμε όλοι μαζί. Γιατί αυτό μας αξίζει. Έτσι πρέπει να γίνει.
Όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη, κρίσιμη μάζα ηλιθίων, που χαίρεται κάθε φορά που κάποια επαγγελματική τάξη χτυπιέται από τους βολεμένους κυβερνήτες, που στα δύσκολα θα πάρουν το αεροπλάνο και θα μετοικήσουν στα σπίτια τους στην Αμερική, αυτό μας αξίζει.

1 σχόλια:

fintel είπε...
αγαπητοι φιλοι ειμαι περιπτερας και σας διαβεβαιωνω πως η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ δεν βγαινει ουτε μισο μεροκαματο και ειμαι σιγουρος πως δεν θα μεινει 0υτε το 1/3 των περιπτερων ειπαν ντεμεκ θα μας ανεβασουν το περιθωριο κερδους μας και ανεβασαν 3 λεπτα τα marlboro και τα davidoff και ολα τα αλλα μειναν ιδια.Πειτε μου εσεις ρε παιδια καποιος που πουλαει 1000 ευρω τσιγαρα και βγαζει 40 ευρω κερδος και αντε να βγαζει αλλα 30 βαρια βαρια απο τα υπολοιπα που πουλαει συνολο δηλαδη 70 τι να πρωτοπληρωσει ικα οαεε ενοικιο φπα λογιστη πεζοδρομιο και αν εχει και μισο υπαλληλο τι να κανει να αυτοκτονησει?ετσι ακριβως εχουν πηδηξει ολα τα επαγγελματα θελουν μια ελλαδα πληβειων με μισθους ουγκαντας χωρις μεσαια ταξη χωρις τιποτα.Δεν σας κανει εντυπωση πως περασαν τοσο σκληρα μετρα χωρις να ανοιξει μυτη.Διοτι μονο στην ελλαδα υπαρχει τοση πολλη διχονοια και τοσοι πολλοι προδοτες και δυστυχως ο ραγιαδισμος που μπολιαστηκαμε στα 400 χρονια σκλαβιας δεν εχει εξαλειφθη απο το dna μας γι αυτο και δεν σηκωνωμαστε απο τους καναπεδες μας και υπομενουμε μοιρολατρικα οσα γινονται Πηγή:http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ