Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Εμπαιγμός» η διάταξη για τα τσιγάρα, λένε οι περιπτερούχοι Με την πρόεδρο του Σωματείου, Ελένη Χαιρέτη, να συνεχίζει την απεργία πείνας

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους περιπτερούχους Κρήτης η διάταξη που πέρασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία το κατώτατο όριο προμήθειας για τους εμπόρους χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων ορίζεται σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής του προ φόρων.

Τη διάταξη γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Ως «παραμύθια της Χαλιμάς» χαρακτήρισε η πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, Ελένη Χαιρέτη τη συγκεκριμένη διάταξη, καθώς όπως η ίδια αναφέρει η συγκεκριμένη διάταξη αφορά κυρίως στους χονδρέμπορους.

«Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για μία ακόμα φορά μας εμπαίζουν. Ο κόσμος βέβαια είδε το 8% και νόμιζε ότι το πήραμε εμείς. Αυτό είναι για τους χονδρέμπορους, όχι για εμάς. Εμείς παίρνουμε το 31,3% και μάλιστα επί της τιμής του αφορολόγητου, όταν ο φόρος είναι 85%. Για δείτε λοιπόν τι μένει», αναφέρει αγανακτισμένη η κ. Χαιρέτη η οποία επισημαίνει ότι για να επιβιώσει ένα περίπτερο το νούμερο θα έπρεπε να ήταν… διπλάσιο. «Για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή μας, δεδομένου του τεράστιου φόρου, θα πρέπει να ήταν διπλάσιο το νούμερο», υπογραμμίζει η κ. Χαιρέτη.

Σκηνή

Ωστόσο, η κ. Χαιρέτη συνεχίζει την απεργία πείνας που άρχισε προχθές το βράδυ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας και δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος.
Έξω από την Περιφέρεια η κ. Χαιρέτη έχει στήσει μία σκηνή, ενώ έχει κολλήσει ένα πανό που γράφει «Συγχαρητήρια στους περιπτερούχους και καπνοπώλες της Κρήτης. Κατάφεραν και ενεργοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό όλης της χώρας σε μία ημέρα, για 0,10 λεπτά», ενώ ακριβώς από κάτω σε ένα άλλο πανό ευχαριστεί θερμά τον καπνιστή - καταναλωτή για τη συμπαράσταση.

Μάλιστα, στην κολώνα του κτιρίου της Περιφέρειας έχει κολλήσει ένα άλλο πανό που εξηγεί την παρουσία της στο χώρο. Συγκεκριμένα γράφει «Κάνω απεργία πείνας για την επίθεση που δέχτηκα από τον κρατικό μηχανισμό για την επιβίωση του κλάδου μου».

Ετικέτα

Την ίδια ώρα όλοι οι περιπτερούχοι από χθες δεν εφαρμόζουν το μέτρο που είχε αποφασιστεί για την αύξηση των 10 λεπτών στα τσιγάρα, μετά την προειδοποίηση του ΣΔΟΕ για τα βαρύτατα πρόστιμα που θα επιβάλει.

Πηγή:www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ