Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σωματείο Μακεδονίας - Ενημέρωση περιπτερούχων και καπνοπωλών για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Καταστημάτων Ψιλικών -Καπνοπωλών & Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας με την οποία ενημερώνει τους περιπτερούχους και καπνοπώλες ότι το νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχεται διάταξη για θεσμοθέτηση ποσοστού κέρδους στην αποφορολογημένη αξία των καπνικών προϊόντων, η οποία ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα του για εξασφάλιση ενός κατώτατου ελάχιστου κέρδους, έχει εισηχθεί για συζήτηση στη Βουλή όπου προχθές 23/2 εγκρίθηκε το σύνολο του νομοσχεδίου. Χθες 24/2 συζητήθηκε το νομοσχέδιο κατ' άρθρο, παράγραφο & εδάφιο, και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή, κατ' άρθρο, όπου θα αποφασιστεί και το πότε θα εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.
Ως εκ τούτου τα όσα διαρρέονται για ψήφιση του νομοσχεδίου σήμερα Παρασκευή 25/2 ή την Δευτέρα 28/2 είναι ανακριβή και δεν κατανοούν τον λόγο διαρροής τους.
Παρακολουθούν στενά το ζήτημα και την εξέλιξη του, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους στα κοινά του κλάδου να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Μπορεί το Υπουργείο να μην υιοθέτησε την πρόταση του σωματείου για θεσμοθέτηση επί της λιανικής τιμής 8,2%, όμως και μόνο που αποφάσισε να προστατέψει τον κλάδο από τα όποια παιχνίδια των εμπλεκομενων στα καπνικά προϊόντα, βελτιώνοντας έστω και λίγο το κέρδος του λιανοπωλητή, είναι μια νέα αρχή και βάση για περαιτέρω διεκδικήσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:www.greekkiosk.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ