Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Έχουμε χάσει την μπάλα!

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο εικοσαήμερο στον κλάδο είναι ...για γέλια και για κλάματα…

Θεσμοθετείται ελάχιστη προμήθεια στα καπνικά προϊόντα επί της αποφορολογημένης αξίας και την καταδικάζουμε και αυτή!

Γιατί?

Διότι δεν θα κερδίσουμε λέει τίποτα…

Τι κάναμε όμως για να κερδίσουμε?

Ενεργοποιηθήκαμε για να μοιραστεί η «πίτα» προς όφελος μας?

Όχι.

Αντί για να κάνουμε κάτι για μας, «αγωνιζόμαστε» να πείσουμε τα σωματεία να υπογράψουν κείμενο καταδίκης της θεσμοθέτησης ...διότι μειώνεται το κέρδος των χονδρεμπόρων!

Παλεύουμε να συλλέγουμε υπογραφές για τον «έλεγχο» των σωματείων…

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι με τις ενέργειες μας, όλοι και όλοι, καταφέραμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της κερδοφορίας και την αισχροκέρδεια των χονδρεμπόρων σε βάρος μας.

Επιχειρούν για μια ακόμα φορά να χαλιναγωγήσουν τα σωματεία, τους περιπτερούχους & τους καπνοπώλες ώστε να μην ...«ξεφεύγουν»

Επιπλέον θα έλεγα στους «φίλους» μου, τους καπνοβιομήχανους, να προσέχουν τι λένε, γιατί λένε αρλούμπες.

Ελεύθερη οικονομία «βαφτίζουν» την ελεύθερη αγορά?

Δεν ξέρουν ότι προκαλούν με τις αηδίες αυτές?

Αν κάποιος προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητήσει την κατάργηση-ακύρωση των διατάξεων του Ν2960/2001 «Εθνικός και Τελωνιακός Κώδικας», που ορίζουν τον καθορισμό της λιανικής τιμής των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού τότε τι θα κάνουν?

Θα λένε ότι η οδηγία της Ευρώπης λέει ότι την καθορίζουν αυτοί?

Ναι αλλά πρέπει να τους πει κάποιος ότι η διάταξη (και στην οδηγία) διατυπώθηκε έτσι, ώστε να καταργήσει την προηγούμενη διατύπωση που έλεγε ότι οι τιμές ορίζονται με πρόταση της καπνοβιομηχανίας και εγκρίνονταν από το κράτος, και όχι γιατί τους δίνεται η παντοδυναμία της αγοράς.

Άντε να δούμε ύστερα τι σύστημα θα εφαρμόσει το Ελληνικό κράτος (λέμε τώρα) για να εισπράττει τον ΕΦΚ… Γιατί στα πλαίσια της έννοιας του ελεύθερου ανταγωνισμού, οι διατάξεις του τελωνειακού κώδικα δεν είναι.

Δεν μπορεί ο παραγωγός να καθορίζει ούτε την λιανική τιμή, ούτε το κέρδος των άλλων εμπλεκομένων στην διακίνηση και πώληση των προϊόντων του.

Ποιος θα το κάνει αυτό όμως?

Οι Ομοσπονδίες?

Η μια που «εξαφανίστηκε» ή η άλλη που παλεύει να σώσει τους χονδρεμπόρους?

Ας ενεργοποιηθεί κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο γιατί δεν θα μείνει κανείς!

1 αντιδράσεις - σχόλια:

greekkiosk.gr είπε...
Το κατώτατο όριο προµήθειας των εµπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων, ορίζεται σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της τιµής λιανικής τους προ φόρων. Η ισχύς της διάταξης του προηγουµένου εδαφίου αρχίζει από 1.1.2011. ΕΔΑΦΙΟ 6 ΑΡΘΡΟΥ 47 ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΗΓΗ:www.greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ