Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Οι καπνοβιομηχανίες περνούν στην αντεπίθεση


Προσφεύγουν κατά των αποτρεπτικών μηνυμάτων στα πακέτα

Μήνυση εναντίον της αμερικανικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέθεσαν πέντε καπνοβιομηχανίες, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη νομοθεσία παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση καθώς απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προωθήσουν κυβερνητικά μηνύματα κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με το νόμο, από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερα αποτρεπτικές εικόνες στα πακέτα.

«Η κυβέρνηση μπορεί να ζητά απλές προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος, αίτημα απλό και σεβαστό, ωστόσο δεν μπορεί να απαιτεί ένα πακέτο τσιγάρων να μετατραπεί σε όχημα της αντικαπνιστικής της καμπάνιας», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιρειών «R J Reynolds Tobacco», «Lorillard Tobacco», «Commonwealth Brands», «Liggett Group» και «Santa Fe Natural Tobacco».

«Τα μηνύματα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους πελάτες μας καθώς θα τους γεμίζουν με φόβο και θλίψη», προστίθεται.

Οι νέες ετικέτες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικόνες ανθρώπων με χαλασμένα δόντια και ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ