Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών

υπουργό Οικονομικών



Πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των σωματείων περιπτερούχων, ιδιοκτητών καταστημάτων ψιλικών και καπνοπωλών, με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Γιάννη Καπελέρη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο κυρίως φορολογίας, και το ζήτημα της κερδοφορίας των καπνικών προϊόντων.

Από πλευράς εκπροσώπων του κλάδου μας τονίστηκε η μη εφαρμογή από τους χονδρεμπόρους του νόμου 3943/2011 που ορίζει τα κατώτατα όρια κέρδους των περιπτερούχων και καπνοπωλών, στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. αλλά και το γεγονός ότι ο νόμος δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της ιδιομορφίας του καθεστώτος που διέπει τον καθορισμό της λιανικής τιμής στα τσιγάρα και το πώς προκύπτει το κέρδος από αυτά.

Ετέθη το ζήτημα της περαίωσης και της αδικίας που υπόκειται ο κλάδος μας, να υπολογίζεται ο τζίρος από τα καπνικά προϊόντα, που έχουν σχεδόν μηδενικό κέρδος, σ’ αυτήν. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί να εξαιρεθούν αυτά τα προϊόντα από την περαίωση, γνωρίζοντας όπως είπαν, τόσο αυτός όσο και ο κος Καπελέρης, την αδικία που υφίσταται ο κλάδος και σε αυτό το θέμα.

Ο υφυπουργός κάλεσε το συντονιστικό των σωματείων να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις του για την αναδιάρθρωση του Ειδικού Φόρου Καπνού, που προωθεί το υπουργείο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, και δεσμεύτηκε ότι ο νόμος αυτός θα φέρει ευχάριστες εκπλήξεις για τον κλάδο. Θα δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα αλλά κυρίως θα διευθετεί το ζήτημα της κερδοφορίας των καπνικών προϊόντων.

Στο ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του καπνοπώλη, παρέπεμψε τους εκπροσώπους στο αρμόδιο, για το κλάδο μας, υπουργείο Αμύνης, και διευκρίνισε ότι το υπουργείο οικονομικών δεν είναι υπέρ της άναρχης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αλλά υπέρ της ελευθερίας του οποιουδήποτε θέλει να ασκήσει ένα επάγγελμα να μπορεί, με όρους και κανόνες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
greekkiosk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ