Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Βέτο στα.. ζημιογόνα τσιγάρα

Βέτο στα.. ζημιογόνα τσιγάρα
02/08/2011

Βέτο στα τσιγάρα που τους αποφέρουν κέρδος κάτω των 12 λεπτών αποφάσισαν να βάλουν από χθες περιπτεράδες της Κρήτης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που έστειλαν χθες στη "Νέα Κρήτη" το Σωματείο Εκμεταλλευτών Περιπτέρων Νομού Λασιθίου και η Ένωση Δικαιούχων Εκμετάλλευσης και Μισθωτών Περιπτέρων Νομού Ρεθύμνου, «μετά την πανελλαδική έκτακτη συνέλευση των περιπτερούχων-καπνοπωλών, που έλαβε χώρα στις 31 Ιουλίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο "Classical Athens Imperial Hotel", και με αφορμή την περαιτέρω μείωση ποσοστών κέρδους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων (τσιγάρα), τα συμμετέχοντα σωματεία απ' όλη την Ελλάδα αποφάσισαν τα ακόλουθα:
Από 1 Αυγούστου (σ.σ. χθες) όλοι οι περιπτερούχοι-ψιλικατζήδες-καπνοπώλες θα σταματήσουν να εμπορεύονται τα καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) εκείνα που έρχονται με νέες αυξημένες χρεώσεις και με εξευτελιστικά περιθώρια κέρδους.
Αναλυτικά, καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) με κέρδος για τον περιπτερά-ψιλικατζή κάτω των 12 λεπτών είναι ασύμφορα και θα σταματήσουμε να τα εμπορευόμαστε, όταν οι εταιρείες μετά και τη νέα αύξηση της φορολογίας δε θέλουν να ανατιμήσουν σε επίπεδα που επιβάλει η νέα φορολογία, συρρικνώνοντας τα δικά μας περιθώρια κέρδους ακόμη περισσότερο.
Η Πολιτεία, παρά τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις και κραυγές αγωνίας του κλάδου μας, δεν έχει προβεί σε καμιά σοβαρή ενέργεια, παρά τις δεσμεύσεις της, όταν το μόνο που την απασχολεί είναι η επιβολή όλο και μεγαλύτερων φόρων, αδιαφορώντας για την τύχη χιλιάδων οικογενειών που απασχολούνται στον κλάδο μας.
Γι' αυτό, καλούνται όλοι οι περιπτερούχοι, ψιλικατζήδες και καπνοπώλες σε όλη την Ελλάδα να σταματήσουν να εμπορεύονται τα ζημιογόνα για τον κλάδο μας καπνικά προϊόντα (τσιγάρα), όταν με το ανύπαρκτο κέρδος δεν μπορούμε ούτε το λειτουργικό κόστος να καλύψουμε, με αποτέλεσμα 3.500 σημεία λιανικής ανά την Ελλάδα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο».



neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ