Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τέλος στις θέσεις περιπτέρων στο κέντρο της πόλης του Δήμου Τρικκαίων

Τέλος στις θέσεις περιπτέρων στο κέντρο της πόλης



Τέλος στις θέσεις περιπτέρων στο κέντρο της πόλης
Να απομακρυνθούν τα περίπτερα από το κέντρο της πόλης έχει αποφασίσει η Επιτροπή Περιπτέρων του Δήμου Τρικκαίων. Για το λόγο αυτό εφ' εξής θα δίνονται άδειες για τη λειτουργία περιπτέρων, αλλά όχι θέσεις σε κεντρικά σημεία.
Τούτο μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Νάκης ο οποίος επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια εφεξής να μη λειτουργούν περίπτερα σε κεντρικά σημεία διότι από το παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποια σημεία εμποδίζουν.
Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές έχουν υπάρξει περίπτερα στο κέντρο όπως για παράδειγμα στην οδό Ασκληπιού τα οποία μετατοπίζονται ανάλογα με τις υπόλοιπες χρήσεις του Πεζόδρομου, όπως όταν βρίσκονται μπροστά σε κάποια καφετερία κ.λ.π.
Εξάλλου η μετατόπιση περιπτέρων αποτελεί ένα από τα θέματα που τίθενται συχνά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Προϋποθέσεις

Για να μπορέσει η Επιτροπή πάντως να υλοποιήσει την απόφαση της θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις με κυρίαρχη να λήξουν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών.
Τούτο μπορεί να γίνει εφόσον τελειώσει η «οικογενειοκρατία» από την ιδιοκτησία κάποιου περιπτέρου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νάκης.
Ως γνωστόν οι άδειες για λειτουργία περιπτέρων παραχωρούνται σε ανάπηρους πολέμων, σε ανθρώπους που έπεσαν ή τραυματίστηκαν στο καθήκον (στρατιωτικούς κ.α.) και τα ανύπαντρα τέκνα τους.
Όταν ο ίδιος ο δικαιούχος πεθάνει και τα παιδιά του παντρευτούν τότε παύει και η ισχύς της άδειας.
Σε περιπτώσεις περιπτέρων όπου έχουν λήξει τα δικαιώματα τότε δεν θα δίνονται νέες άδειες σε κεντρικά σημεία.

Ακριβά ενοίκια

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ότι πολλά περίπτερα - και μάλιστα κεντρικά - παραμένουν ξενοίκιαστα.
«Το ακριβό ενοίκιο είναι ο λόγος" εξηγεί ο κ. Νάκης ο οποίος τονίζει ότι το ενοίκιο για ένα κεντρικό περίπτερο ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.
Τούτο έχει λογική εξήγηση καθώς υπάρχουν περίπτερα ως επί το πλείστον τα κεντρικά τα οποία έχουν σημαντικά έσοδα κι ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα υπενοικιάζουν ζητούν υψηλό ενοίκιο.
Βιβή Μαργαρίτη


new.trikalacity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ