Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ



01 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Προς,

Μ.Μ.Ε.

θέμα: Αποφάσεις της πανελλήνιας σύσκεψης περιπτερούχων - καπνοπωλών στις     31/07/2011



Μετά την Πανελλαδική Έκτακτη Συνέλευση των περιπτερούχων - καπνοπωλών, που έλαβε χώρα στις 31/07/2011 στην Αθήνα και με αφορμή την περαιτέρω μείωση ποσοστών κέρδους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων (τσιγάρα), τα συμμετέχοντα Σωματεία, Πειραιά, Θεσσαλονίκης(Σωματείο Μακεδονίας), Πάτρας, Ιωαννίνων, Βόλου, Ξάνθης, Θήβας, Αργολίδας,  Αικατερίνης, Λασίθι & Ρέθυμνο Κρήτης,  Πρεβέζης, Κέρκυρας και Επιτροπή Αθήνας, αποφάσισαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Από αύριο 01/08/2011 όλοι οι περιπτερούχοι - ψιλικατζήδες - καπνοπώλες, θα σταματήσουν να εμπορεύονται τα καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) εκείνα που έρχονται με νέες αυξημένες χρεώσεις και με εξευτελιστικά περιθώρια κέρδους.

Αναλυτικά, καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) με κέρδος για τον περιπτερά - ψιλικατζή  κάτω των 0,12? λεπτά είναι ασύμφορα και θα σταματήσουμε να τα εμπορευόμαστε. Τον τελευταίο ενάμιση, χρόνο ο λιανοπωλητής είχε κατακόρυφη πτώση της κερδοφορίας του από την πώληση καπνικών προϊόντων έως και 80%, πέραν της πτώσης των πωλήσεων.

Οι εταιρείες και οι χονδρέμποροι εφαρμόζουν την δικιά τους τιμολογιακή πολιτική στοχεύοντας στο κέρδος που θέλουν, αγνοώντας τον λιανοπωλητή, ο οποίος παίρνει ότι απομένει από τους δύο παραπάνω (ψίχουλα), όταν είμαστε υποχρεωμένοι να πουλάμε στην τιμή η οποία αναγράφεται στα πακέτα τσιγάρων. Καμία ρυθμιστική διάταξη σε ένα διατιμημένο προϊόν.

Η πολιτεία, παρά τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις και κραυγές αγωνίας του κλάδου μας, δεν έχει προβεί σε καμιά αποτελεσματική ενέργεια παρά των δεσμεύσεών της, όταν το μόνο που την απασχολεί είναι η επιβολή όλο και μεγαλύτερων φόρων, "βοηθώντας" έτσι την "άνθιση" διακίνησης ολοένα και περισσότερων λαθραίων τσιγάρων και αδιαφορώντας για την τύχη χιλιάδων οικογενειών που απασχολούνται στον κλάδο μας!!!

Γι' αυτό, καλούνται όλοι οι περιπτερούχοι - καπνοπώλες  σε όλη την Ελλάδα, να σταματήσουν να εμπορεύονται τα ζημιογόνα για τον κλάδο μας καπνικά προϊόντα (τσιγάρα), όταν με το ανύπαρκτο κέρδος δεν μπορούμε ούτε το λειτουργικό κόστος να καλύψουμε, με αποτέλεσμα, 3.500 σημεία λιανικής ανά την Ελλάδα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο.





Η Συντονιστική Επιτροπή

Κων/νος Ιακώβου
Νικόλαος Παλιογιάννης
Κων/νος Κόγιας
6980406262
6944344586
6934832876


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ