Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΠΝΟ» Η άκρατη κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΠΝΟ» Η άκρατη κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.Το  παραμύθι της Κοινής Γνώμης καλά κρατεί…
Όλες οι ξένες Πολυεθνικές Καπνοβιομηχανίες – Αντιπροσωπείες Phillip Morris, British American Tobacco, Japan To bacco International και Imperial Tobacco ανέβασαν στα social media σχετική ιστοσελίδα με τον τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΠΝΟ».
Η πάγια τακτική τους είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου!!!
Διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις σελίδες του συγκεκριμένου ιστότοπου δεν μπορεί να κρατήσει κάποιος τα γέλια του από την ώρα που είναι γνώστης αυτού του κλάδου.
Δεν θα ασχοληθώ με το τι γράφουν οι διάφοροι Marketing Managers και διπλωματούχοι Επικοινωνιολόγοι, αλλά θέλω να θέσω διάφορα ερωτήματα και σκέψεις μου για τα γραφόμενα τους.

  • Ποιος ευθύνεται που έκλεισαν πάνω από 8.οοο σημεία λιανικής πώλησης από το 2009 και μετά?
Αποκλειστικοί υπεύθυνοι  είσαστε εσείς οι καπνοβιομηχανίες, που βρήκατε πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής Κυβέρνησης και πουλάτε τα προϊόντα σας με ποσοστό 3% για εμάς, ενώ σε όλη την Ευρώπη είναι πάνω από 8% επί της ονομαστικής αξίας και ειδικότερα στην Ρωσία είναι 15%!!!
  • Τολμάτε και μιλάτε για έξαρση λαθρεμπορίου καπνικών την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα ρίχνοντας το ανάθεμα σε τρίτες χώρες προέλευσης όπως Κίνα , Αίγυπτος κλπ.
Δεν ενημερώνετε τον κόσμο ότι όλοι σας έχετε καταδικαστεί για λαθρεμπορία καπνικών σε παγκόσμια κλίμακα και αποσιωπάτε επιμελώς το γεγονός ότι έχετε εξαγοράσει περιφερειακά της Ελλάδος, εργοστάσια καπνικών στα οποία παράγονται διάφορες μάρκες «φασόν» που διοχετεύονται προς λιανική πώληση στην χώρα μας. Τα κυριότερα εργοστάσια σε Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία είναι δικών σας συμφερόντων.
  • Βρήκατε τον τρόπο να το «παίζετε» χορηγοί της ΣΔΟΕ και με αυτόν τον τρόπο, κατ’ εμέ, έχετε πρόσβαση για εσωτερική πληροφόρηση.
  • Παραποιείτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών (ΙΟΒΕ), τα πραγματικά ποσοστά λαθρεμπορίου έναντι της νόμιμης αγοράς όταν αυτά αποδεικνύονται ότι είναι ξεκάθαρα ανακόλουθα με την είσπραξη εμμέσων φόρων του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Εκμεταλλεύεστε επικοινωνιακά ότι έχετε την υποστήριξη κλαδικών συνδικαλιστικών οργάνων του Λιανεμπορίου, προβάλλοντας την Ομοσπονδία «μαϊμού» την οποία επί χρόνια επιχορηγείτε.
  • Η διαπλοκή σας με συγκεκριμένα Υπουργεία και με την ΚΕΔΕ, έχει αναδειχτεί σε όλο της το μεγαλείο και με επίσημα έγγραφα, πέραν από την καθ’ υπαγόρευση νομοθετικού έργου που σε διατεταγμένη υπηρεσία «αχυράνθρωποι» Υπουργοί σας εκτελούν μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Τολμάτε να μιλάτε για την νομοθεσία όσον αφορά ποινές φυλάκισης για τους dealer λαθρέμπορους καπνικών όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την Ελληνική Κυβέρνηση να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές για το συγκεκριμένο έγκλημα που συντελείτε.
Όλοι οι dealer λαθρεμπορίου καπνικών πληρώνουν δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο και την επαύριον κάνουν την ίδια δουλειά.
  • Μιλάτε για χαμένες θέσεις εργασίας, όταν εσείς το επιδιώκετε καθ’ υπαγόρευση των μητρικών σας εταιρειών που υπηρετούν άνομα και υψηλού επιπέδου πολιτικά συμφέροντα εξωτερικού, την μείωση των σημείων Μικρής Λιανικής, την υφαρπαγή μέσω δημοπρασιών των καλών εμπορικών σημείων Λιανεμπορίου, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα νέα ιδιόκτητα δίκτυα διανομής, καταργώντας ότι υπήρχε μέχρι πρότινος σε ενδιάμεσους χονδρέμπορους για την προμήθεια των προϊόντων σας.
  • Έχετε θράσος να μιλάτε για σταθερό φορολογικό σύστημα και μείωση φορολογίας καπνικών όταν αυτό καταστεί δυνατό, όταν εσείς οι ίδιοι στο βωμό των εταιρικών σας συμφερόντων και του εσωτερικού σας ανταγωνισμού χτυπάτε κάτω από την μέση αλλήλους.
  • Ως Καρδινάλιοι με Λουδοβίκεια νοοτροπία κοροϊδεύετε με φθηνές δικαιολογίες όλες τις αρμόδιες αρχές, Ελληνικές και Ευρωπαϊκές, προσβάλλοντας την νοημοσύνη όλων, καθυστερώντας επίτηδες την Ιχνηλάτηση καπνικών, καθώς και την αγορά σταθερών και κινητών X-ray scanners, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες καθώς προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο για να εξυπηρετείτε συνεχώς την «πριμοδότηση» του λαθρεμπορίου.
  • Μαθαίνουμε ότι τώρα τελευταία κυκλοφορούν και ψεύτικες ταινίες Ε.Φ.Κ. λόγω ξεπερασμένης τεχνολογίας, αφού σήμερα ένα καλό τυπογραφείο εύκολα μπορεί να παραχαράξει αυτό το προϊόν.
Το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες Τελωνείων κωφεύουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι συντονισμένα και οργανωμένα σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνικών και τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο μπορούν να υπερβούν τα 5 δις ετησίως!!!

Στο μόνο που συμφωνείτε όλοι σας είναι στην εξόντωση του Περιπτερούχου – Καπνοπώλη με τα μειωμένα ποσοστά που του παρέχετε βάσει της ενιαίας και εναρμονισμένης εμπορικής πολιτικής προς αυτούς αλλά και με τα νομοθετικά έργα που υποσκάπτουν το συγκεκριμένο κλάδο.

Ο λιανέμπορος Περιπτερούχος – Καπνοπώλης δεν είναι παραγωγός καπνικών!!!
Έχετε την δύναμη, το χρήμα, την γνώση, τις δημόσιες σχέσεις και αυτό εκμεταλλεύεστε πάντα υπόγεια σχεδιάζοντας θεωρητικά όλα εκείνα τα πλάνα που βρίσκονται χρόνια τώρα στα συρτάρια σας και ανάλογα τις περιστάσεις τα βγάζετε και τα εκτελείτε.
Ξεχάσατε όμως κάτι…. Η έλλειψη ψυχής και αξιοπρέπειας είναι το μεγάλο σας μειονέκτημα και αυτό θα το βρείτε στο μέλλον μπροστά σας.

Ο καιρός γαρ εγγύς!!!


Γεώργιος Π. Δούκας

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Πηγή: www.synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ