Τρίτη 20 Μαΐου 2014

9 λόγοι για να προσθέσεις το αγγούρι στη διατροφή σου

Φτιάξτο μόνη σου: Τονωτική μάσκα με μήλο και αγγούρι1.Το αγγούρι ενυδατώνει το σώμα:
Aν δεν μπορείς να υπολογίσεις το νερό που πίνεις, το αγγούρι αποτελεί την ιδανική εναλλακτική αφού η σύστασή του αποτελείται από 90% νερό.
2. Το αγγούρι πολεμά τη
ζέστη από μέσα προς τα έξω:
Δροσιστικό στην γεύση, μπορεί να γίνει το απόλυτο υλικό για smoothies το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, το αγγουράκι βοηθά και στο έγκαυμα από τον ήλιο!
3. Το αγγούρι διώχνει τις τοξίνες:
Το νερό στο αγγούρι λειτουργεί σαν σκούπα, σαν ποτάμι, που παρασύρει μακρυά όλα τα άχρηστα υλικά από το σώμα μας. Με σωστή κατανάλωση αγγουριού, μπορείς να πεις αντίο και στις πέτρες στo νεφρά.
4. Το αγγούρι συμπληρώνει τις βιταμίνες που σου λείπουν:
Το αγγούρι περιέχει τις βασικές βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα: ΑΒ, C, οι οποίες τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σου χαρίζουν ενέργεια. Κάνε χυμό το αγγούρι μαζί με σπανάκι και καρότο και μην ξεχνάς να τρως το αγγούρι καλά πλυμένο αλλά με τη φλούδα του, που περιέχει το 12% της βιταμίνης C που χρειάζεσαι καθημερινά.
5. Το αγγούρι παρέχει στην επιδερμίδα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία:
Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και πυρίτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσες θεραπείες σπα που βασίζονται αγγούρι.
6. Το αγγούρι βοηθά την πέψη και την απώλεια βάρους:
Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό και τις λίγες θερμίδες, το αγγούρι είναι ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα. Χρησιμοποίησε το αγγούρι σε σαλάτες και σούπες αλλά και ως σνακ σε μπαστουνάκια με γιαούρτι.
Εν το μεταξύ, το αγγούρι είναι καλό για τη γυμναστική του στόματος ενώ χάρη στις φυτικές του ίνες, βοηθά και στην πέψη. Η χρόνια κατανάλωση αγγουριού, βοηθά τη δυσκοιλιότητα.
7. Το αγγούρι αναζωογονεί τα μάτια:
Το κλασικό κλισέ ομορφιάς που προστάζει να χρησιμοποιούμε φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια, είνι πραγματικότητα την οποί πρέπει να τιμούμε.
8. Το αγγούρι πολεμά τον καρκίνο:
Το αγγούρι είναι γνωστό ότι περιέχει λαρισιρεσινόλη και πευκορητινόλη. Αυτές οι λιγνάνες έχουν μια ισχυρή σύνδεση με μειωμένο κίνδυνο εμφάνιση αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου της μήτρας.
9. Το αγγούρι μειώνει τη χοληστερίνη, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στο διαβήτη:
Ο χυμός του αγγουριού περιέχει μια ορμόνη που χρειάζονται τα κύτταρα στο πάγκρεας για να συνθέσουν την ινσουλίνη. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μια ένωση που ονομάζεται στερολη στα αγγούρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επίπεδων της χοληστερόλης. Εν το μεταξύ, τα αγγούρια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες λειτουργούν αποτελεσματικά για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγγούρι είναι καλό για τη θεραπεία τόσο υψηλή αρτηριακή πίεση όσο και στην χαμηλή αρτηριακή πίεση.

www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ