Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Άλλαξε η ημερομηνία των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Άλλαξε η ημερομηνία των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του ΠόντουΑνακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας σύμφωνα με την οποία ενημερώνει όλα τα σωματεία-μέλη της για την αλλαγή στην ημερομηνία των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Προς: Πρωτοβάθμια Σωματεία-Μέλη της Π.Ο.Ε.

Σύμφωνα με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94) καθιερώθηκε η
19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής καθώς και η ημέρα που αυτές λαμβάνουν χώρα, η οποία ορίζεται ως η πρώτη Κυριακή μετά την 19η εφόσον δεν συμπίπτει ημερολογιακά με ημέρα Κυριακή.

Ωστόσο, οι φετινές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα των κατά τόπους Περιφερειών, κατά το προεδρικό διάταγμα, θα συνέπιπταν με την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς και τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και ως εκ τούτου θα μετατίθονταν για τον Ιούνιο.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θεωρώντας πως οι εκδηλώσεις μνήμης από τις κατά τόπους Περιφέρειες δεν δύναται να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία πέραν του Μαΐου, καθώς είναι ιδιαίτερης βαρύτητας ο συμβολισμός του μηνός αυτού στην προσπάθεια όλων μας για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και έγινε δεκτό.

Κατόπιν τούτων, ως ημέρα πραγματοποίησης των εκδηλώσεων από τις κατά τόπους Περιφέρειες ορίστηκε η 11η Μαΐου του μηνός Μαΐου.


Με ξεχωριστή τιμή

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Δικηγόρος
 
 
 
http://epontos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ