Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η άνοιξη ήρθε μαζί και οι αλλεργίες! Όλες οι λύσεις για να σταματήσεις να φτερνίζεσαι

anoiksiallergiesΜαζί με την άνοιξη ήρθαν και τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών (μάτια που τσούζουν, υγρή μύτη, φαγούρες). Δες παρακάτω όλες τις  λύσεις για να σταματήσεις να φτερνίζεσαι.
1. Φάε ένα
ακτινίδιο κάθε πρωί
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία δρα ως ένα φυσικό αντιισταμινικό. Ορισμένες μελέτες συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα της C με αλλεργίες, γι” αυτό όταν δεις ότι οι αλλεργίες σου φουντώνουν, μίλα με τον γιατρό σου μήπως πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης C.
2. Άναψε το AC
Τα κλιματιστικά αφαιρούν την φιλική προς την υγρασία μούχλα και φιλτράρουν τα αλλεργιογόνα στον αέρα. Βεβαιώσου όμως ότι έχεις καθαρίσει ή αλλάξει τα φίλτρα, αλλιώς θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
3. Επέλεξε ένα χαλάκι από συνθετικό υλικό
Τα πατάκια που είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά (ψάθα, κ.λπ.) μπορούν να γίνουν το ιδανικό σπίτι για ακάρεα, μούχλα και μύκητες. Πλένε τα χαλάκια μία φορά την εβδομάδα.
4. Καθάρισε όλα τα νεκρά έντομα από τα φώτα της βεράντας
Μπορούν να γίνουν πηγή αλλεργιογόνων, καθώς αποσυντίθενται.
5. Πάρε ένα συμπλήρωμα ισχθυελαίου κάθε πρωί μετά το βούρτσισμα των δοντιών σου
Μια μελέτη σε άτομα με αλλεργικό άσθμα βρήκε ότι εκείνοι που έλαβαν καθημερινά για ένα μήνα συμπληρώματα ιχθυελαίου είχαν χαμηλότερα επίπεδα λευκοτριενίων, χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην αλλεργική αντίδραση.
6. Τοποθέτησε ένα ράφι δίπλα στην εξώπορτα
Βγάλε τα παπούτσια σου στην εξώπορτα, ώστε να μειώσεις την ποσότητα σκόνης, μούχλας και άλλων αλλεργιογόνων στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν πρόκειται να το εφαρμόσεις και στους φίλους σου, φρόντισε να έχεις μερικά ζευγάρια παντόφλες για να μην περπατούν ξυπόλητοι.
7. Πλένε τα κλινοσκεπάσματα σε πολύ ζεστό νερό κάθε εβδομάδα
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις εκείνα τα μικροσκοπικά ακάρεα σκόνης που αγαπούν το κρεβάτι σου περισσότερο κι από εσένα.



 govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ