Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Όπως γνωρίζετε από την 01/07/2011 βάσει της νέας φορολογικής νομοθεσίας για τα τσιγάρα αυξάνεται ο ελάχιστος φόρος από 75% στα 100%.

Η αύξηση του ελάχιστου φόρου επηρεάζει όλα τα 20αρια πακέτα κάτω από 3,10€ και όλ
α τα 25αρια πακέτα κάτω από 3,70€.

Αυτό στη πράξη σημαίνει ότι για να παραμείνει η κερδοφορία μας σταθερή για όσα τσιγάρα φορολογούνται με τα νέα δεδομένα πρέπει άμεσα οι εταιρίες :

Είτε να ανατιμήσουν ανάλογα τα φθηνα τσιγάρα με ελάχιστη λιανική τιμή για 20αρι πακέτο στα 3,10€ και για 25αρι πακέτο στα 3,70€
Είτε να επιδοτήσουν στο 100% τη διαφορά του φόρου στης....
τρέχουσες τιμές .

Στη περίπτωση που οι εταιρίες αποφασίσουν για εμπορικούς λόγους και μερίδια αγοράς να κρατήσουν σταθερές τις λιανικές τιμές των προϊόντων τους με την νέα φορολογία και χωρίς να τα επιδοτήσουν, αυτό αυτόματα έχει σαν αποτέλεσμα τα ποσοστά μας να γίνουν καταδικαστικά εξευτελιστικά κάτω από 1,8% ή 1,5% και θα προκύψει δραματική μείωση της κερδοφορίας μας τουλάχιστον 50% .

Λόγω τον αντιδράσεων που είχαν από τον περιπτερά – ψιλικατζή επιδότησαν αλλά μεσοβέζικες λύσεις πλέον δεν δεχόμαστε.

Από τις 04/07/2011 γνωστή πολυεθνική εταιρία εντελώς αναίτια χωρίς την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση προς το Σωματείο μας και μη σεβόμενη τις ακραίες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τα περίπτερα - ψιλικατζίδικα αποφάσισε σε όλα της περίπου τα προϊόντα, της τρέχουσας τιμής και νέας φορολογίας, να μετακυλήσει τη φορολογία στον περιπτερά – ψιλικατζή και να περιορίσει το περιθώριο κέρδους μας στο εξευτελιστικό 1,8% ή 1,5% , την ίδια στιγμή που στις 31/03/2011 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 66 ο Νόμος 3943/2011

«για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής κλπ διατάξεων», ο οποίος στην

παράγραφο 6 του άρθρου 47 αναφέρει επί λέξει: « το κατώτατο όριο προμηθείας των έμπορων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων ορίζεται σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει μέχρι την 31-12-2011 », δηλαδή το κέρδος μας ως εμπόρων λιανικής πώλησης ανέρχεται πλέον σε 31,3% της τιμής λιανικής προ φόρων

Να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι αν αποδεχτούμε αυτοί την οικονομική πολιτική πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες την ίδια οικονομική πολιτική. Είδη ξεκίνησαν και πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα δουλεύουμε στα φθηνα, τσιγάρα, με 0,03€ λεπτά έως 0,05€ λεπτά και τα ακριβά με 0,11€ λεπτά έως 0,13€ λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!

Είμαστε μια ανάσα πριν την τελική απαξίωση του κλάδου μας και τον οριστικό οικονομικό αφανισμό άμεσα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον χονδρέμπορο - πρατηριούχο που συνεργαζόμαστε και να ενημερωθούμε για τα τσιγάρα με χρέωση νέας φορολογίας και ταυτόχρονα να ελέγξουμε και οι ίδιοι τα τιμολόγια που παραλαμβάνουμε για να διαπιστώσουμε πιθανές διαφορές .

Καλούμε όλες τις εταιρίες να πάψουν άμεσα την μετακύληση της αύξησης της φορολογίας σε βάρος, του ελάχιστου ούτως ή άλλως ποσοστού κέρδους μας , έτσι ώστε αυτό να μη μειωθεί περαιτέρω ( ήδη μια εταιρία έχει προβεί σε ανατίμηση ) και να αφήσουν τα εμπορικά τερτίπια που χρόνια παίζουν στις πλάτες μας και στην τσέπη μας .

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο κάθε προϊόν με παλιά τιμή και νέα φορολογία είναι πτώχευση και καταδίκη του περιπτερά – ψιλικατζή.

Τσιγάρα με 0,39€ λεπτά ή 0,55€ λεπτά την κούτα δεν σκοπεύουμε να αγοράσουμε.

Θα παρακαλέσουμε να είστε όλοι στη νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση διότι υπάρχει πρόταση και είναι και υλοποιήσιμη.



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Λόγω του σοβαρού προβλήματος με την μεγάλη μείωση του ποσοστού μας σας καλούμε όλους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Αριστοτέλους 27 την Πέμπτη 21/07/2011 και ώρα 18:00μμ στον 1ο όροφο με θέματα ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση καπνικού
Ενημέρωση εφημερίδες
Απόφαση


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνος                               Ιακώβου Λαζαρίδου Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ