Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Θα κάνουμε αγώνα για να μας δώσουν οι καπνοβιομηχανίες όσα μας κλέβουν οι μεσάζοντες?

Όλη τη χθεσινή μέρα, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης facebook, δίνονταν τεράστιες «μάχες» για το θέμα της κερδοφορίας των καπνικών προϊόντων.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να γίνει αγώνας και να διεκδικήσουμε την επαναφορά της κερδοφορίας μας.


Ποιας κερδοφορίας μας όμως?

Αυτήν που είχαμε μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 ή αυτήν που είχαμε μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2011?

Θα κάνουμε αγώνα για πόσα δηλαδή? Όταν λέτε να διεκδικήσουμε να απορροφήσουν οι καπνοβιομηχανίες την διαφορά της χασούρας μας από την αύξηση του ελάχιστου φόρου? Μιλάμε για πέντε λεπτά? Για τέσσερα?

Μα τόσα μας κλέβουν οι χονδρέμποροι!

H απόδειξη των όσων λέμε:
Στο πακέτο των 20 τσιγάρων με λιανική τιμή 2,90 Ευρώ, σύμφωνα με την διάταξη «Κουσελά» που ορίζει τα κατώτατα όρια κέρδους των λιανοπωλητών και των χονδρεμπόρων, πρέπει να κερδίζουμε 10 λεπτά εμείς, και 3 οι χονδρέμποροι.
Οι κύριοι χονδρέμποροι όμως μας κλέβουν κέρδος και το κρατάνε γι’ αυτούς, οπότε φτάνουμε στο σημείο να κερδίζουμε το ίδιο με αυτούς, ενώ εμείς πουλάμε μια κούτα την ημέρα και αυτοί εκατοντάδες!

Και εμείς τι κάνουμε?
Συζητάμε να βγάλουμε σήματα από τα σημεία μας (συλλογικά) -κίνηση η οποία κινδυνεύει να κριθεί και αυτή παράνομη και ως εναρμονισμένη πρακτική ενάντια στον ελεύθερο ανταγωνισμό- με μόνο σκοπό να διατηρήσουν τα κλεμμένα οι χονδρέμποροι και να πριμοδοτηθούν οι λιανοπωλητές από τις καπνοβιομηχανίες τη διαφορά που προέκυψε, λόγω αύξησης του ελάχιστου ειδικού φόρου. Στην ουσία δηλαδή να καλύψουν οι καπνοβιομηχανίες τα κλεμμένα των χονδρεμπόρων .

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται όλο αυτό, είναι το σκεπτικό για αγωνιστική δράση πολλών συνδικαλιστών του κλάδου μας …για να επιστρέψει η κερδοφορία των καπνικών προϊόντων!...

Είναι δηλαδή σαν να θέλουμε, εμείς τα θύματα της δολοφονίας, να αθωώσουμε έναν από τους δολοφόνους μας!
Θα το κάνουμε?
Ο κλάδος πεθαίνει καθημερινά και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι το κράτος, οι καπνοβιομηχανίες, και οι χονδρέμποροι…

Να εφαρμοστεί ο Νόμος!

Να μην αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όσα έχουμε κατακτήσει!

Τίποτα άλλο πριν εφαρμοστεί ο Νόμος…

Μετά μπορούμε να πάμε παρέα με τους (κλέφτες) χονδρεμπόρους -που δεν θα είναι πλέον κλέφτες- να διεκδικήσουμε αύξηση των συντελεστών των κατώτατων ορίων κέρδους, και των δυο μας, αλλά και την κατάργηση του προνομίου καθορισμού της λιανικής τιμής από την καπνοβιομηχανία.


Απλά τα πράγματα κυρίες και κύριοι!
Μην τα κάνουμε σύνθετα… 
www.blogger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ