Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στελέχη της British American Tobacco εκτός τόπου και χρόνου

Σε μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα ενέργεια σε βάρος των Περιπτερούχων προβεί για ακόμα μια φορά η British American Tobacco, καταργώντας νόμους, απαγορεύσεις και εξωθώντας τους περιπτερούχους να προβούν σε παράνομες πράξεις.

Ανακοίνωσε promotion για 3 εβδομάδες ήτοι από Δευτέρα 24/02/2014 – Κυριακή 16/03/2014 προωθητική ενέργεια των τσιγάρων Peter Stuyvesant για το καταναλωτικό κοινό.


Στελέχη της British American Tobacco εκτός τόπου και χρόνου
Χωρίς αιδώ η κεντρική διοίκηση της BAT και το αρμόδιο τμήμα marketing συμπεριφερόμενοι ως νέοι αποικιοκράτες προς «ιθαγενείς» περιπτερούχους τους ζητά να γίνουνε «σκουπιδιάρηδες» και να προωθήσουν έναντι πινακίου φακής ένα πρόγραμμα για αυτούς το οποίο τουλάχιστον μας εξοργίζει.
Το ατόπημα αυτό είναι η δεύτερη φορά που επαναλαμβάνεται από τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία - καπνοβιομηχανία η οποία δολίως κινείται στο παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής της χώρας πουλώντας διγλωσσία στους περιπτερούχους - καπνοπώλες αλλά ξέρει να διαπλέκεται για προσωπικά της συμφέροντα σε βάρος του κλάδου μας.
Η πρώτη φορά που συγκρουστήκαμε μαζί της ήταν όταν σηκωθήκαν stand πώλησης καπνικών τσιγάρων με το brand name που εκπροσωπούν στην υπεραγορά Carrefour Μαρινόπουλος. Φτάσαμε τότε να μας αποστείλουν και απειλητική νομική επιστολή νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Οι εξελίξεις όσον αφορά την τοποθέτηση των καπνικών στα Σουπερ μάρκετ μας έχουν επαλήθευση και δικαιώσει.
Τώρα για δεύτερη φορά μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια και φυσικά έχουν περάσει αυτό που εμείς λέμε στο πεζοδρόμιο κόκκινες γραμμές αντοχής.

Και εξηγούμεθα…

Οι ανεγκέφαλοι χαρτογιακάδες της εν λόγο εταιρείας έχουν την απαίτηση να χρηματοδοτούμε εμείς οι περιπτερούχοι – καπνοπώλες της έκπτωση 0,20 cents ανά πακέτο προς το καταναλωτικό κοινό.
Ειδικότερα να αγοράζουμε το 23αρι Peter Stuyvesant με την ονομαστική άξια 3,80 ευρώ, τιμή αγοράς 3,700121 ευρώ και να εισπράττουμε από τους καταναλωτές 3,60 ευρώ. Έχουν επίσης την απαίτηση να ανοίγουμε τα συγκεκριμένα πακέτα πριν τα δώσουμε στους καταναλωτές και να μαζεύουμε ως «σκουπιδιάρηδες» το ασημένιο φύλλο που καλύπτει τα τσιγάρα. Έχουν το θράσος ακόμη να λένε στους συναδέλφους μας «μαζέψτε τα ασημένια χαρτάκια και εμείς θα έρθουμε να σας δώσουμε τα 20 λεπτά»!!!
Ένα άλλο το οποίο παρανόμως κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει την εντύπωση στο καταναλωτικό κοινό ότι το συγκεκριμένο πακέτο τσιγάρα Peter Stuyvesant είναι 25 τσιγάρα ενώ η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μάρκα περιέχει μόνο 23 τεμάχια.
Την αλήθεια την κρύβει από το καταναλωτικό κοινό και εκεί που εμφανίζεται η συγκεκριμένη περιεκτικότατα είναι κάτω από την ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής καταγγέλλω αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η British American Tobacco και φυσικά τους προκαλώ να υποβάλουν την οποιαδήποτε μήνυση εναντίων μου με όποια κατηγορία επιθυμεί το νομικό τους τμήμα και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου σε ατομικό και θεσμικό επίπεδο.
Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλες τις καπνοβιομηχανίες είναι ένα και μοναδικό.
Αλλάξτε νοοτροπία, εναρμονιστείτε με τις τακτικές και την εμπορική πολιτική της Ευρώπης,. Η Ελλάδα και οι Περιπτερούχοι – Καπνοπώλες δεν είναι το φεουδό σας.

Οψόμεθα εις Φιλίππους


Δούκας Γεώργιος

 

 synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ