Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γιώργος Κουρής: Παρέμβαση στην Κυβέρνηση υπέρ Περιπτερούχων Καπνοπωλών

Γιώργος Κουρής: Παρέμβαση στην Κυβέρνηση υπέρ Περιπτερούχων Καπνοπωλών Σήμερα Τετάρτη 19/3/2014 στην εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ NEWS (σελίδα 8) ο εκδότης Γιώργος Κουρής με προσωπικό του άρθρο καλεί ανοιχτά την κυβέρνηση να βρει ΓΡΗΓΟΡΑ λύση ώστε να σωθεί το περίπτερο.
Είναι ο πρώτος εκδότης ο οποίος βγήκε ανοιχτά στην κοινή γνώμη και είπε την προσωπική του άποψη.
Διαβάστε το άρθρο του….

Κινδυνεύουν να κλείσουν όλα τα περίπτερα

 
Όλοι τους εκμεταλλεύονται

Υπάρχει μία τάξη ανθρώπων που σχεδόν επί 24 ώρες το 24ωρο, χειμώνα, καλοκαίρι, με ζέστη και με κρύο, κλεισμένη σ’ ένα μικρό κελί φυλακής… εξυπηρετεί όλους τους Έλληνες και ποτέ κανένας πολιτικός δεν φρόντισε να ικανοποιήσει κάποια από τα προβλήματά τους.
Μιλάμε για τους περιπτεράδες με πολύ αντικειμενικότητα, γιατί εμάς, αρκετοί από αυτούς…. βαριούνται, για να μην πούμε τίποτε άλλο, να κρεμάσουν την εφημερίδα μας που είναι η ΜΟΝΗ που αγωνίζεται για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, τα οποία έχει δημιουργήσει η καταραμένη τρόικα με τους απατεώνες τους δανειστές μας και επομένως κανονικά και για το συμφέρον τους, θα έπρεπε να την προβάλλουν πρώτη και καλλίτερη!
Ένα από τα θέματα που τους απασχολούν είναι ότι κάποιοι δήμοι τους κυνηγάνε επειδή τάχατες καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο για τις εφημερίδες και κυρίως τις κυριακάτικες που είναι… παραφουσκωμένες  από τα δώρα και τις προσφορές. Νομίζουμε ότι όταν η χώρα ζει ολόκληρη μέσα στην παρανομία, δεν χάθηκε ο κόσμος αν οι περιπτεράδες απλώνουν έξω τις εφημερίδες. Χαράς το πράγμα. Και μακάρι οι παρανομίες και οι κλεψιές που γίνονται στην Ελλάδα να ήταν όλες σαν αυτές των … περιπτεράδων.
Και πάμε τώρα σ’ ένα άλλο σοβαρότερο θέμα που ΠΡΕΠΕΙ να το λύσει η κυβέρνηση τώρα ΠΡΙΝ τις εκλογές, αν θέλει να πάρει καμία από τις ψήφους τους…
Το κόστος για κάθε πακέτο τσιγάρων κυμαίνεται από 4-7 λεπτά, το Δημόσιο επιβάλλει σε κάθε πακέτο φόρο 2,95 ευρώ και έτσι η τιμή του μέσου πακέτου στα περίπτερα φθάνει τα 3,5 ευρώ. Από τα 55 λεπτά που μένουν από κάθε πακέτο οι βιομήχανοι, αχόρταγοι όπως πάντα, αρπάζουν το 60% και το υπόλοιπο 40% μοιράζεται στο «δίκτυο». Οι αντιπρόσωποι παίρνουν το 20% - 25% και το υπόλοιπο 15% -20% οι περιπτεράδες που κάνουν την περισσότερη δουλειά.
Πρόκειται για πολύ μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ η οποία πρέπει γρήγορα να διορθωθεί. Όπως είναι ΑΔΙΚΙΑ οι περιπτεράδες να παίρνουν για τις κάρτες τηλεφώνων που πουλούν 2,9% όταν στην Ευρώπη παίρνουν 7%. Επίσης κάτι πρέπει να γίνει και με τα ποσοστά που κερδίζουν από τις εφημερίδες, γιατί ενώ στην Ευρώπη από τις πωλήσεις του Τύπου εισπράττουν οι ξένοι περιπτερούχοι 16% εδώ στην Ελλάδα οι δικοί μας εισπράττουν μόνο 4% - 6% …
Η κυβέρνηση οφείλει να βρει ΓΡΗΓΟΡΑ κάποια λύση, γιατί διαφορετικά σε λίγο δεν θα υπάρχει ανοιχτό ούτε ένα περίπτερο.

Σημείωση Συντακτικής Ομάδας synpeka.gr
Ο εκδότης Γιώργος Κουρής έδωσε βήμα για αναδείξει των προβλημάτων του Κλάδου στο KONTRA CHANNEL και με προσωπική του παρέμβαση στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ανακοίνωσε ότι μια φορά την εβδομάδα μπορούν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής  να προβάλουν όλα τα προβλήματα τους στην κοινή γνώμη.
Σιγά σιγά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αρχίζουν και αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Περιπτερούχους – Καπνοπώλες.

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ