Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΡΕΛΙΑ..... ΑΛΛΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΛΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΡΕΛΙΑ..... ΑΛΛΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΤο είδαμε και αυτό.....

Μέσα στη μιζέρια που επικρατεί στον κλάδο μας όλες οι καπνοβιομηχανίες   να γράφουν κέρδη στους ισολογισμούς τους  καθώς και αύξηση  παράγωγης των τσιγάρων.


Ας πάμε λοιπόν να δούμε τι σημα ίνει αυτό……..  Από άλλη οπτική γωνία.

Αύξηση παράγωγης καπνικών σημαίνει  ταυτόχρονα και αύξηση καπνιστών,
αφού είναι κάτι φυσιολογικό με αυτό το άγχος που επικρατεί στην χωρά μας (άσχετα αν αυτό έχει να κάνει και με τις εξαγωγές)

Αύξηση κερδών (πάντα βάση ισολογισμών) σημαίνει  ότι το εμπορικό κέρδος σου είναι τέτοιο που μπορείς άνετα να μοιράζεις διάφορα μπόνους στους συνεργάτες σου όσον αφορά  στην παραγωγή  και πολύ καλά κάνεις!!!!!!

Δεν έχεις όμως το δικαίωμα εδώ και 3 χρόνια να κωφεύεις σε βάρος τον χιλιάδων λιανοπωλητών ούτε να μην αναγνωρίζεις ότι μεγάλο μέρος των κερδών σου προέρχεται  από τα κλεμμένα ποσοστά που εσύ και οι άλλοι ως καρτέλ επιβάλατε.

Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να δίνεις ψίχουλα στους λιανέμπορους γιατί εσύ κι άλλοι βρήκατε στην Ελλάδα κάποιους νενέκους -αχυράνθρωπους  πολιτικούς και επιβάλετε μόνο  τα προσωπικά σας συμφέροντα.


Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να εκμεταλλεύεστε τη δύναμη σας για να στέλνετε στα τάρταρα  χιλιάδες λιανοπωλητές δίνοντας ψίχουλα καθώς και μπιχλιμπίδια δώρα λες και αυτοί είναι  ιθαγενείς δούλοι σας.

Στην Ελλάδα του 2013 βρήκατε εσείς  κι άλλοι την μεγάλη ευκαιρία να κάνετε πάρτι με τις πλάτες των υποτακτικών πολιτικών ,  παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής και χρηστών κανόνων περί υγιούς συναλλαγών  του εμπορίου  .

Πείτε μας ποια  χώρα  στην Ευρώπη ή σε όλο τον κόσμο πουλάνε  οι λιανέμποροι καπνικών τα εμπορεύματα σας σε αυτά τα εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους???

Πείτε μας μία  χώρα στην Ευρώπη ή σε όλο τον κόσμο που το μερίδιο πώλησης αγοράς του λαθρεμπορίου έχει ξεπεράσει τη μόνιμη αγοράς (λαθρεμπορίου καπνικών άνω του 50%) άσχετα αν όλοι  σας θέλετε να μας πείσετε ότι το ποσοστό του λαθρεμπορίου  είναι 25%!!!!

Πείτε μας μία χώρα  στην Ευρώπη ή σε όλο τον κόσμο που δεν έχετε εσείς τα έξοδα διανομής μέχρι να φτάσουν τα εμπορεύματα σας σε  κάθε κατάστημα λιανικής μέσα από το 60% της αποφορολογημενης  άξιας που κρατάτε.  Όλο το λιανεμπόριο παγκοσμίως  δουλεύει  ως εμπορικό κέρδος 40% επί της αποροφολογημενης. Στην Ελλάδα βρήκατε και κάνατε όργια σε βάρος μας !  Αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει κι είναι σίγουρο θα γυρίσει μπούμερανκ εναντίον σας.

Στον βωμό της διαπλοκής των πολιτικών κόμματων και των εταιρικών συμφερόντων της κάθε καπνοβιομηχανίας, έχετε κάνει τον κλάδο των  περιπτερούχων-καπνοπωλών …σάκο του μποξ.. !!!

Ζητάτε επιμόνως μείωση φορολογίας καπνικών δίχως θεσμική κατοχύρωση ποσοστών λιανεμπορίου….πονηρό…αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί…θέλετε να παίζετε μπάλα μόνοι σας αφού εσείς διαμορφώνετε τιμές για τον καταναλωτή ανάλογα με τη σήματα θέλετε να πλασάρετε..(κάποτε είχαμε δει και σήματα 1 ευρώ για τους καπνιστές)

Τώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ …έγειρε την πλάστιγγα  υπέρ της Phillip Morris   <…έφτιαξε εναντίον σας  φορολογικό νόμο καπνικών υπέρ του Marlboro ..και εναντίον φτηνών σημάτων –καπνού  στριφτού ..διότι ήθελε να κτυπήσει με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερα μερίδια αγοράς>….!!!
Τι κάνατε εσείς οι θιγόμενοι????????????????????? Τίποτα απολύτως στην ουσία..!!! Σας κέρδισε η F/M  με δημόσιες  σχέσεις….και χορηγίες..!!!!
Με την συμπεριφορά σας γίνατε ουρά των εξελίξεων δίχως να έχετε την τόλμη να αναλάβετε πρωτοβουλίες…και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γιατί, στην πιάτσα του κλάδου…


Τα σφάλματα στρατηγικής είναι πολλά…θα επισημάνω μερικά από αυτά

Α) Δώσατε το δικαίωμα στον Στουρνάρα να κερδίζει χρόνο…λέγοντας ότι διαπραγματεύεται μαζί με εσάς και με της άλλες  θιγόμενες Καπνοβιομηχανίες –Αντιπροσωπίες

Β) Δώσατε το δικαίωμα στον Στουρνάρα να σας λέει….φέρτε μου προτάσεις φωνάζουν οι λιανέμποροι…(ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι του)

Γ) Φτιάξατε νέο κοινό δίκτυο διανομής σε Αττική και Πάτρα Καρέλια-Japan Tobacco InternationalImperialBritish American Tobacco –ΣΕΚΑΠ ….το μεγαλύτερο στην αγορά..δίχως να διαφοροποιηθεί από Phillip Morris

Τα ερωτηματικά λοιπόν που περιμένουν απαντήσεις…

Α) Γιατί από κοινού το νέο δίκτυο σας δεν έδωσε πιό πολλά ποσοστά κέρδους στα περίπτερα-καπνοπωλεία-ψιλικά?

Β) Γιατί τόσα ψέματα χρόνια τώρα…. Ότι οι χονδρέμποροι έφταιγαν για όλη την κατάσταση? Νομίζετε τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση? Η πράξη δείχνει ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα!!! Σε μια νύχτα τους καθαρίσατε…αλλά αυτούς που σας εξυπηρέτησαν ποικιλοτρόπως τους κρατησατε!!!!!!!!!..φυσικα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε αυτοί που κρατήσατε μέχρι να είσαστε έτοιμοι να πάρετε όλοι την διανομής επάνω σας με θυγατρικές εταιρείες. Η Ευρώπη μας δείχνει που το πάτε.

Γ) Φούμαρα του τύπου απελευθέρωση αγοράς καπνικών δίχως δικαίωμα  επιλογής προμηθευτή από τον λιανέμπορους???? Ακούει η επιτροπή ανταγωνισμού???

Δ) Προπαγάνδα καπνοβιομηχανιών …ότι είναι πολλά τα σημεία πώλησης…και ταυτόχρονα να θεσμοθετούν τα τσιγάρα να τοποθετηθούν σε αλυσίδες σουπερ-μάρκετ?? Αυτό δεν λέγεται κοροϊδία…αλλά υποβίβαση διανόησης των εγκέφαλων του λιανεμπορίου…σε χαχόλους

Ε) Παραμύθια-υποσχέσεις σε όλο το μεγαλείο…ότι από τον Οκτώβριο του 2013…θα δίνατε πιο πολλά ποσοστά για να υποστηρίξετε τους  περιπτερούχους …ρίχνοντας ευθύνες  ο καθένας από εσάς στην αντίπερα όχθη.

Ζ) Το καρτέλ…καλά κρατεί…καμία παρέμβαση θεσμική υπέρ περιπτέρων…μόνον  παρεμβάσεις όσο αφόρα εταιρικά συμφέροντα για μερίδιο αγοράς…

Η) Ολα αυτά τα χρόνια στήσατε ‘’ψευτοσυνδικαλιστικες’’ μαριονέτες…εξαγοράζοντας την σιωπή τους με χορηγίες-διαφήμισης σε κλαδικά περιοδικά….ελέγχοντας ακόμη και την υλη των άρθρων που γράφουν.  Κατά το δοκούν τους εκμεταλλεύεστε μέσα στα υπουργεία ή στο να περάσουν σαν παπαγαλάκια στην πιάτσα μηνύματα υπέρ σας…

Θ) Κατά καιρούς διαβάζουμε-βλέπουμε διάφορα ρεπορτάζ σε έντυπα ή στην TV …που η μόνη σχέση που έχουν με την πραγματικότητα είναι…η υπογραφή του έμμισθου δημοσιογράφου.

Ι) Γιατί οι καπνοβιομηχανίες  δεν παραδίδουν τιμοκατάλογο αγοράς προϊόντων στην λιανική? Τα προσχήματα άρνησης λόγω  νομικού τμήματος…είναι τουλάχιστον γελοία…κανένας σεβασμός προς συνεργάτες.

Υπάρχουν πολλά ακόμη ερωτηματικά που αφορούν όλες τις καπνοβιομηχανίες  και την εκτελεστική εξουσία και περιμένουν απαντήσεις….

1) Τι σημαίνει καπνοβιομηχανίες  χορηγοί του ΣΔΟΕ? Τι θέλουν να μας που οι ποιητές? Δημοσιές σχέσεις για εσωτερική πληροφόρηση? Πιάνουμε ένα φορτηγό π.χ. στην Πάτρα και 50 περνάνε? Από που φορτώνονται αυτά? Ποιοι τα παράγουν στην Ελλάδα? Οι λιανέμποροι? Πως γίνεται καταδικασμένες στην Ευρώπη καπνοβιομηχανίες  για λαθρεμπόριο  να είναι χορηγοί στην Ελλάδα? Τι είδους συμφωνίες έχουν γίνει και με ποιό αντάλλαγμα?  Τα ερωτήματα πολλά όσο αφόρα αυτό το θέμα…

2) Γιατί υποκριτικά στο Υπουργείο Οικονομικών…διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν τα ανάλογα κεφάλαια να αγοράσουν 15 αυτοκινούμενα  (ειδικά εξοπλισμένα μηχανήματα για εντοπισμό λαθραίων) κόστος 4.000.000 το καθένα? Τι κάνουν οι χορηγοί γιατί το θέμα?  Έχουν γίνει και ανάλογα ερωτήματα από βουλευτες…αλλά μουγκα  το θέμα κάνει τζζζζζζζζζζζζζζ

3) Ποιός  κερδίζει από την απώλεια  2 δις σε ετήσια βάση από το λαθρεμπόριο  καπνικών σε βάρος του ελληνικού δημοσίου? Ποιες συμμορίες, ποια άτομα στήσανε  θεσμικά με το πολυνομοσχέδιο να μπορείς ένας καταναλωτής να φέρνει νόμιμα μέσω ιντερνέτ 50 κούτες!!!! Τσιγάρα για προσωπική χρήση??? Ποιοι επιδοτούν θεσμικά το λαθρεμπόριο???

4) Γιατί στην Ελλάδα παράγονται σήματα δίχως σήμανση παράγωγής σε εμφανές σημείο…αντίθετα με όλη την Ευρώπη? Γιατί οι καπνοβιομηχανίες  κωφεύουν και καθυστερούν σε αυτό το θέμα…προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες?

5) Τι συμβαίνει με την καύση των κατασχεμένων καπνικών? Πως γίνεται μέρος των κατασχεθέντων να μην πηγαίνει για καύση στο κλίβανο της ΤΙΤΑΝ …αλλά να φορτώνετε ξανά σε φορτηγά και να ξανά πέφτει στην αγορά? Πόσα άτομα συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι?

6) Πως εμφανίζονται τσιγάρα με ελληνική συσκευασία και με την ταινία του Ε.Φ.Κ.…να πουλιούνται στην πιάτσα από επιτηδείους σε 28-25 Ευρώ  η κούτα  όταν η ονομαστική τιμή είναι 38 Ευρώ η κούτα? Τι παίζετε πίσω από αυτή την ιστορία? Γιατί βουβαμάρα από παντού?

7) Γιατί πέρασε η διάταξη για πώληση σε Σούπερ Μάρκετ καπνικά? Γιατί η ελληνική κυβέρνηση παραβίασε ακόμη μια φορά σχετικές οδηγίες ΕΕ και Π.Ο.Υ.? Γιατί δεν εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα οδηγία e-pilot? Επειδή ρητά αναφέρει ότι τα τσιγάρα στα S/M πρέπει να πωλούνταν σε ειδικό χώρο μη προσπελάσιμο σε ανήλικους καθώς και σε κλειστές προθήκες?  Είναι τυχαίο ότι η πρόεδρος της Π.O.Υ. καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για σχέσεις υπέρ των καπνοβιομηχανιών? Επίτηδες τα βάλατε δίπλα στα ταμεία για να τα βλέπουν οι καταναλωτές και τα παιδιά???!!!!!

8) Στην βουλή ο Στουρνάρας  μιλεί για πάταξη λαθρεμπορίου πετρελαίων….για τα καπνικά κουβέντα.. Σε κάθε ερώτηση αντιπολίτευσης… ή βουλευτών συμπολίτευσης!!!!!!!!!!! Γιατι??????????Ποια συμφέροντα καλύπτει?

9) Γιατί τα ΜΜΕ δεν ανεβάζουν ‘’ψηλά’’ αυτό το θέμα?? Υπάρχουν υπόγειες διαδρομές σε συμφέροντα? Τα χαμένα έσοδα από το 2010 μέχρι σήμερα είναι πάνω από 10 δις για το ελληνικό δημόσιο !!!! Ψάχνουν λεφτά…δίπλα τους είναι..!!!! Αν αυτό δεν είναι σκανδαλο..τοτε τι είναι? Μίζεμαν στελεχών δημοσίου?!!! Επιδότηση παραεμπορίου με την βούλα του κράτους???

10) Ψηφίσατε νόμο…με εφαρμογή από 1/1/2014…για συναλλαγές άνω των 500 Ευρώ σε μετρητά…αλλιώς όλες οι πληρωμές μέσω τραπέζης…!!! Κοκορόμυαλοι του υπουργείου οικονομικών και χαραμοφάηδες δικηγόροι των καπνοβιομηχανιών …γιατί δεν κάνατε εξαίρεση τα καπνικά…όταν ξέρετε όλοι,  ότι το 85% από τα τιμολογούμενα προϊόντα είναι Ε.Φ.Κ.? Μήπως αυτό έγινε επίτηδες για να μην μπορείς ο περιπτεράς-καπνοπώλης να αγοράσει τσιγάρα?  Ξέρετε ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει από σκαμπό του περιπτερούχου  ή του ψιλικατζίδικου  του…δουλεύει 18-20 ώρες την ημέρα μόνος …πάλι προβλήματα και παγίδες του βάλατε υπέρ Σούπερ Μάρκετ? Που το πάτε? Ντροπή και αίσχος….!!!!

11) Γιατί δώσατε τα  περίπτερα στους Δήμους? Που αποσκοπεί αυτή η κίνηση? Δημοπρασίες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι? Ποιος μπορείς να ανταγωνιστεί τα καλά πόστα? Μόνον  τα οργανωμένα συμφέροντα!!! Γιατί δεν εντάξατε τις  οικογένειες των θυμάτων αστυνομικών-λιμενικών ή στρατιωτικών που σχεδόν καθημερινά πέφτουν θύματα από διάφορες αιτίες εν ώρα καθήκοντος???!!!! Καταστρέψατε ακόμη και αυτό το ταμείο αρωγής του ΥΠΕΘΑ ….τόσο αναλγησία για όλα????….Συνταγματική παράβαση κάνατε!!!!!!!!!! Πως τολμήσατε ευεργέτημα της πολιτείας να το σβήσετε μονοκονδυλιά??? Αυτό λέγετε  κυνισμός δίχως όρια.!!! Μόνον  λίγα άτομα του χώρου μας γνωρίζουν καλά τα θεσμικά…..ποιος σας υπαγόρευσε  ειδικευμένες διατάξεις για να υπογράψετε??.

Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά ακόμη…τόμος ολόκληρος το οργανωμένο σχέδιο αφανισμού μας σε όλα τα επίπεδα(θεσμικά-τύπος-κάρτες κινητής-καπνικά κ.λπ.)….αλλά λόγω  προεκλογικής περιόδου και ενδεχομένως  νέου φορολογικού καπνικών…κρατάω  τα περισσότερα για εκεί που πρέπει…
Κανονίστε αυτή την φορά να κάνετε τα ίδια ….θα κλάψει ο κάθε πικραμένος….…
Τις θέσεις μας τις ξέρετε,,, γραπτά και προφορικά…άλλοθι για αγνοία δεν έχετε….δεν κάνουμε βήμα πίσω…μας κλέψατε 3 χρόνια πάνω από 500.000.000  ε….μας χρωστάτε…δεν σας χρωστάμε…
Καλή χρόνια σε όλο τον κόσμο δίχως εξαιρέσεις…!!!
Ο αγώνας συνεχίζετε…

Δούκας Γεώργιος
Πρόεδρος του Συνδικάτου Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής

Υ.Γ. Συγγνώμη αν χάλασα την υστεροφημία των καπνοβιομηχανιών  και αν τσαλάκωσα το μπλαζέ ύφος των πολιτικά κρατούντων
Αυτή την φορά τουλάχιστον δεν σας έβρισα…που να ακούσετε όμως τι λέει ο κόσμος για όλους εσάς.
Έστω και την υστάτη στιγμή βγείτε από το καβούκι σας και ακροαστείτε την φωνή απόγνωσης του κλάδου μας.
Και θυμηθείτε…ότι κάθε περιπτερούχος  ή κατάστημα ψιλικών είναι ιστός της τοπικής κοινωνίας…εξυπηρετεί καθημερινά 300-500 πολίτες…και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη.
Προσοχή λοιπόν…από τα μυρμήγκια  θα το βρείτε..
Η ιστορία γράφει
Αυτά γίνανε μέσα στην Βουλή !!!
Όταν για πρώτη φορά όλα τα κόμματα  συμφώνησαν για  θεσμοθέτηση  ποσοστών του δικτύου καπνικών !!!!
Με εντολές Γ.Α.Π. και Παπακωνσταντίνου φέρατε τροπολογία μέσα στην τροπολογία για να εξυπηρετήσετε το καρτέλ των Καπνοβιομηχανιών.
Οι υπόγειες διαδρομές είναι γνωστές πλέον σε όλους…  Η ξαδέλφη του πρώην τσάρου και λίστα Λαγκάρντ.
Εδώ και χρόνια, πάντως διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOODS  HELLAS κ.λ.π. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ και συνεργάστηκε στενά με προσωπικότητες της πολιτικής και δημοσιογραφικής κοινότητας, όπως τους Βερέμη, Βουρλούμη, Δαυίδ και άλλους. Εκεί προωθούσε και δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Εκεί λέγεται ότι γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Εντοπίζεται, πάντως και ως μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά, του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, με τα γνωστά περιβαλλοντικά θέματα στη Μήλο

 Πηγή: www.spekamila.gr www.synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ