Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την αύξηση 0,05€ λεπτών στην τιμή κάθε πακέτου τσιγάρων και χύμα καπνού

 









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την αύξηση 0,05€ λεπτών στην τιμή κάθε πακέτου τσιγάρων
και χύμα καπνού


ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ, ΨΙΛΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Email: iakovou.kon@hotmail.com                                                            Κ. 6980406262
Λέοντος Σοφού 4, Τ.Κ. 54625, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310524446
(δικαστικά αναγνωρισμένο πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο ν.1712/1987 με αριθμό μητρώου 9008)

Θεσσαλονίκη, 08 Ιανουαρίου 2013

Προς,
·         Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Αντώνη Σαμαρά
·         Υπουργείο Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα
·         Υπουργείο Υγείας
κ. Άδωνι Γεωργιάδη
·         Υπουργείο Ανάπτυξης &
Ανταγωνιστικότητας
κ. Κωστή Χατζηδάκη
·         ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η αύξηση 0,05€ λεπτών στην τιμή κάθε πακέτου τσιγάρων και χύμα καπνού

            Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεση μας όσον αφορά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να αντικατασταθεί το εισιτήριο των 25,00€ στα νοσοκομεία από μία αύξηση 0,05€ λεπτών στη τιμή κάθε πακέτου τσιγάρου και χύμα καπνού. Η μικρή προς εσάς, αλλά σημαντική για τον κλάδο μας αυτή αύξηση των 0,05€ λεπτών που θέλετε να καθιερώσετε, θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο του Καπνοπώλη-Περιπτερά-Ψιλικατζή. Το ισχυρό κτύπημα στο κλάδο θα πυροδοτήσει την έκρηξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων στην αγορά και την στροφή των καταναλωτών στα παράνομα τσιγάρα αμφιβόλου ποιότητας ως οικονομικότερη λύση. Τα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να έχετε άμεσα  από την επιβαλλόμενη αύξηση των καπνικών προϊόντων, μόνο θετικά δεν θα είναι τους επερχόμενους μήνες. Τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου θα παραμείνουν κατά μεγάλο ποσοστό ελλιπή λόγω των διαφυγόντων φόρων.
            Η ενδεχόμενη αύξηση κατά 5,00€ στο 1 κιλό καπνού ή στα 1.000 τσιγάρα θα οδηγήσει αποδεδειγμένα, σε απώλεια 10% των φορολογικών εσόδων τα οποία σήμερα αγγίζουν, σύμφωνα με υπολογισμούς, τα 3,2 δισ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσοστό μεταφράζεται σε απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 320 εκατ. ευρώ, τα οποία αν συνδυαστούν με τις πρόσθετες απώλειες 700 εκατ. ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα, το συνολικό ύψος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ για το Δημόσιο.
Η νόμιμη αγορά καπνικών έχει "πέσει" κατά 36% τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που καταγράφεται διαρκώς αυξανόμενη άνοδος του παραεμπορίου, που έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί το 25% μερίδιο αγοράς.
Παρακαλούμε να ξανασκεφτείτε τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το νέο μέτρο το οποίο θέλετε να επιβάλετε, τόσο στον κλάδο όσο και στους καταναλωτές.
Μην θέτετε σε κίνδυνο έναν υγιή κλάδο ακούγοντας τις «Σειρήνες» που σας μιλάνε για αυξανόμενα κέρδη από την αύξηση των πέντε λεπτών. Μην θέτετε σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε πάνω απ’ όλα για  την Υγεία των πολιτών, της χώρα μας.
Με τις θέσεις τις οποίες  καλείστε να πάρετε για εμάς αλλά δίχως εμάς, θέτετε σε κίνδυνο ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται και ζούνε δουλεύοντας στον κλάδο αυτό. Μην στρέφετε τους Έλληνες επιχειρηματίες προς άλλες χώρες. Μην στρέφετε τους Έλληνες στην ανομία και στο παραεμπόριο του κέρδους.
Προ λίγων μηνών, μιλούσατε για επενδύσεις και μείωση της ανεργίας. Τηρείστε τις υποσχέσεις σας και βοηθείστε, τους σκληρά εργαζόμενους  Έλληνες στον κλάδο του Καπνοπώλη-Περιπτερά-Ψιλικατζή, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πορεία την οποία χαράξατε για την άνθιση της οικονομίας του κράτους χωρίς επιπλέον αυξήσεις.
ΣΩΣΤΕ τον ΚΛΑΔΟ του ΚΑΠΝΟΠΩΛΗ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ-ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ!!!
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου                                 Βασίλης Μπαλούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ