Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

θέμα της περαίωσης των περιπτέρων

Ενημέρωση του κλάδου για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας.

Μέτα από επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών και με την επαφή που είχαμε με τον Γενικό Γραμμα
τέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη για το θέμα της περαίωσης των περιπτέρων για τις χρήσεις από το 2000-2009, (διότι υπάρχουν συνάδελφοι που τα βιβλία τους παραμένουν ανέλεγκτα από το 2000), μας διαβεβαίωσε ότι έχει εισηγηθεί και αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της περαίωσης για τα περίπτερα και ειδικότερα :

Να μειώνεται ο τζίρος των περιπτέρων για τις ανάγκες της περαίωσης κατά 80% και στον υπόλοιπο τζίρο να γίνεται ο υπολογισμός του φόρου.
Σε περίπτωση που καλούνται συνάδελφοι από τις ΔΟΥ για παραλαβή του σημειώματος περαίωσης και επειδή με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Νόμου 4002/11 θα πρέπει εντός 5 ημερών από την παραλαβή ν' αποδέχονται την περαίωση ή αλλιώς θα μπαίνουν σε διαδικασία τακτικού ελέγχου από την ΔΟΥ, ο κ. Καπελέρης μας πρότεινε να ζητάμε παράταση της πιο πάνω διαδικασίας έως ότου ψηφιστεί η αλλαγή της διάταξης αυτής.
Σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών μας είπαν ότι η κατάθεση της αλλαγής θα γίνει στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στην αρχή του επόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ