Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καπνοβιομηχανίες Vs Κομισιόν για το βάρος στις συσκευασίες καπνού

Καπνοβιομηχανίες Vs Κομισιόν για το βάρος στις συσκευασίες καπνού Βόμβα στα θεμέλια της ευρωπαϊκής καπνοβιομηχανίας έβαλε επιστολή της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται καπνό, θα πρέπει να σταματήσουν να διακινούν συσκευασίες
που είναι λιγότερο από 30 γρ.Το θέμα αποκαλύπτουν στο "R" παράγοντες από τον κλάδο του καπνού τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει ουσιαστικά να βάλει φρένο στο κάπνισμα των νέων που αυξάνεται γεωμετρικά. Πράγμα δύσκολο, ωστόσο, καθώς κυκλοφορούν στην αγορά συσκευασίες χύμα καπνού με μόλις 12 γρ. προϊόν και τιμή 2,80 ευρώ.
Κάτι το οποίο ισχύει και στην ελληνική αγορά, όπου οι συσκευασίες που σήμερα πωλούνται είναι από 12 γρ. και φθάνουν και τα 28 γρ. προϊόν. Η μεγαλύτερη δε συσκευασία πωλείται αντί 6 ευρώ.
strifto-tsigar250214 
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά έχουν ζητήσει την βοήθεια της Πολιτείας προκειμένου να μην θεσπιστεί μία τέτοια τροπολογία σε επίπεδο Ευρωπαϊκή Ένωσης, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμανε και σημαντικό περιορισμό των εσόδων τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση και την πορεία των επενδύσεων.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καπνοβιομηχανίες αντιπρότειναν με επιστολή τους προς την Ε.Ε. να καταργηθούν οι μικρές συσκευασίες των 12 γρ. αλλά όχι και των 20 γραμμαρίων.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

Πηγή:www.reporter.gr 


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ