Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ 3943/2011,ΑΡΘΡΟ 47,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6


Αγαπητοί συνάδελφοι ... Χριστός Ανέστη!!!,
Σήμερα δημοσιεύουμε προς ενημέρωση και διευκόλυνση σας έναν πίνακα ώστε να μπορείτε εύκολα να γνωρίζετε βάσει της τιμολόγησης που σας κάνουν οι προμηθευτές σας τι προμήθειες δικαιούστε στα καπνικά προϊόντα.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
Α) Οι καπνοβιομηχανίες μπορούν να δώσουν μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους ανάλογα την εμπορική τους πολιτική πχ Να πριμοδοτήσουν προς το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο σήματα τα οποία αυτοί αποκλειστικά έχουν επιλέξει. Η περίπτωση της καπνοβιομηχανιας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στο σήμα MG είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Β) Λόγω «Τεχνικού Λάθους» από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει διορθώσει τη φορολογία στους καπνούς δεν συμφέρει να πουλάμε καπνά - στριφτά μεγαλύτερα των 25 γραμμαρίων διότι και ακριβότεροι είναι επί ονομαστικής τιμής αλλά και λιγότερο εμπορικό κέρδος έχουμε (Δείτε το παράδειγμα του αναρτημένου πίνακα).
Στις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα τα οποία θα εξαναγκάσουν όσους παρανομούν να εφαρμόσουν τον νόμο.
Παρακαλούνται τα σωματεία όπως ενημερώσουν τους κατά τόπους συναδέλφους σε όλη τη χώρα.
Η αποφορολογημένες τιμές έχουν βγεί βάσει επισήμων καταλόγων.
(Παρακαλούμε πατήστε πάνω στον πίνακα (θα ανοίξει σε νέο παράθυρο). Όταν ανοίξει πατήστε δεξί πλήκτρο του ποντικιού (mouse) πάνω στην εικόνα και επιλέξτε ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ για εκτύπωση ή ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΩΣ... για αποθήκευση στον υπολογιστή σας.)
 synpeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ