Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Σωματείων – Καπνοπωλών Περιπτέρων Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. η προγραμματισμένη συνάντηση σωματείων και συλλογικοτήτων από το χώρο του λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξαν τα οξύτατα προβλήματα του κλάδου και ο συντονισμός της
δράσης των σωματείω Συνάντηση Σωματείων – Καπνοπωλών Περιπτέρων ν για την άμεση διεκδίκηση της επίλυσής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαγραφόμενη πρόθεση των συναρμοδίων υπουργείων Αμύνης, Ανάπτυξης και Οικονομικών, μετά από σχετικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να αποσυνδεθεί πλήρως το λιανεμπόριο καπνοβιομηχανικών προϊόντων από τους προνοιακούς του σκοπούς και να αρθούν, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του καπνοπώλη, όλοι οι περιορισμοί σχετικά με την αδειοδότηση των λιανικών σημείων πώλησης καπνού και την εκμίσθωση των αδειών. Εκτιμήθηκε ότι οι παραπάνω ενέργειες έρχονται σε συνέχεια της καθίζησης των ποσοστών κέδρους του λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων, προετοιμάζουν τον εκτοπισμό των ΑΜΕΑ και τον μισθωτών από το λιανεμπόριο καπνού και έχουν ως σκοπό την έξωση των επαγγελματιών από τα περίπτερα και την παράδοση του λιανεμπορίου καπνού στα χέρια λίγων και εκλεκτών. Συζητήθηκαν επίσης τα εκτενή προβλήματα που προκάλεσε η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την αδειοδότηση και την εποπτεία των περιπτέρων στους καλλικρατικούς δήμους, καθώς και οι εκτενείς αυθαιρεσίες των τελευταίων κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο την κατάργηση ολοένα και περισσότερων περιπτέρων και τον πλήρη έλεγχο των υπολοίπων στη θέση των μέχρι σήμερα δικαιούχων.
Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων που προδιαγράφουν τη χαριστική βολή στον κλάδο, αποφασίστηκε η διαμόρφωση κοινού πλαισίου αγώνα και διεκδικήσεων για την επαγγελματική επιβίωση του, ο συντονισμός της δράσης των σωματείων με στόχο την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, η πρόσκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία για κοινή δράση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εφόσον η πολιτική ηγεσία αρνηθεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις εκείνες οι οποίες θα διασφαλίζουν την επαγγελματική μας επιβίωση.
Πηγή: www.synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ