Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

FACEBOOK, ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;(Συλλέγονται έως και 1000 σελίδες προσωπικών σας δεδομένων...)


Photo
αναρτήθηκε την 30/01/12, στις 04:37
1
FACEBOOK, ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποια δεδομένα του αποθηκεύονται από κάποιους. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις κυβερνήσεις, αλλά φυσικά και για τις εταιρείες.
Θα σας εξηγήσουμε εδώ πώς μπορείτε να ζητήσετε από το Facebook να σας στείλουν τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στα αρχεία τους...


Τους τελευταίους μήνες έχει πολλή συζήτηση σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύει το κοινωνικό δίκτυο Facebook. Η συζήτηση αυτή είναι απαραίτητη γιατί έτσι ασκείται πίεση στη εταιρεία και θα πρέπει να απαντήσει γιατί κρατά όλα αυτά τα δεδομένα απο εκατομμύρια χρήστες του.
Εδώ θα βρείτε έναν τρόπο να ασκήσετε πίεση στο Facebook.
Κάντε το δικαίωμά σας πράξη και ζητήστε τα προσωπικά σας δεδομένα! Θα αναρωτιέστε τι 
ξέρει το Facebook για εσάς;
Εκτός από τα δεδομένα σχετικά με τα μηνύματα κατάστασης, συνδέσμους και προσωπικές πληροφορίες , κρατούν όλο το ιστορικό των μηνυμάτων σας απο την 1η μέρα , όλες σας τις συνομιλίες... τα πάντα είναι αποθηκευμένα... Το Facebook έχει μια τρομερά λεπτομερή εικόνα της ταυτότητάς σας στο δίκτυο!!!
Συλλέγονται
 έως και 1000 σελίδες προσωπικών σας δεδομένων...
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των δεδομένων, κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να λάβει αντίγραφο των δεδομένων του που μια εταιρεία συλλέγει για το άτομό του. Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα σας στο Facebook. Δεδομένου ότι η εταιρεία έχει την  ευρωπαϊκή έδρα της στην Ιρλανδία, αυτόματα έχει συμβόλαιο με την "Facebook Ireland Ltd". Μπορείτε λοιπόν να στηριζόσαστε σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προστασίας των δεδομένων.
Ακόμη και εκείνοι που μόλις είχε καταγραφεί στο Facebook και σπάνια το χρησιμοποιούν θα εκπλαγούν από τον όγκο των δεδομένων. Εαν το ζητήσετε θα σας στείλουν 1000 περίπου σελίδες με προσωπικά σας δεδομένα, δημοσιευμένα μηνύματα κατάστασης, συνδέσμους,κουμπιά, συζητήσεις, μηνύματα κλπ.

Πατήστε εδώ http://www.europe-v-facebook.org/EN/Get_your_Data_/get_your_data_.html
και θα οδηγηθείτε στην σελίδα
Get your Data!
Make an Access Request at Facebook!

όπου υπάρχει ένα email έτοιμο να σταλεί στην FB για να ζητήσετε όλα σας τα δεδομένα.Μπορείτε επίσης να ζητήστε να σας τα στείλουν με ταχυδρομείο .

Στην πραγματικότητα, το Facebook είναι υποχρεωμένο να σας απαντήσει εντός της νόμιμης υποχρέωσης γνωστοποίησης 40 ημερών από το αίτημά σας.
Εάν θέλετε και άλλες πληροφορίες πατήστε εδω
http://www.europe-v-facebook.org/


Με το αίτημά σας δείξτε στο Facebook πόσο σημαντική είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Βοηθήστε στην εξάπλωση αυτής της πρόσκλησης και ζητήστε από την οικογένειά και τους φίλους σας να 
υποβάλουν επίσης μια τέτοια αίτηση. Η εταιρεία θεωρεί ότι η πλειοψηφία των χρηστών της έχουν μια  χαλαρή αντιμετώπιση όσον αφορά την διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων και θα αλλάξει αυτό μόνο εάν ασκήσουμε πίεση.
Δεν νομίζω ότι δεν νοιάζει τι κάνουν με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν για τον καθένα μας ... κανονικό φακέλωμα!!!

Τέλος αφού στείλετε την αίτηση θα σας έρθει ενα email
και ανοίγεις το linkστην συνέχεια πατάτε εδώ


και εδώ 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Σε περίπτωση που δεν σας στείλουν όλα τα δεδομένα , όπως και συνήθως κάνουν (στέλνουν το 20%) συμπληρώστε την φόρμα εδώ 
E-mail to the Irish Data Protection Commissioner

Οδηγίες θα βρείτε και εδω στα αγγλικά
http://www.europe-v-facebook.org/EN/Get_your_Data_/File_a_Comlaint/file_a_comlaint.html

stinpagida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ