Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

“Όποιος Θέλει Να Ζήσει – Ας Πολεμήσει”

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στον κλάδο μας  και αντί να γίνουν η αιτία για μια σοβαρή και αυστηρή αυτοκριτική, δίνουν απλά την τροφή σε λίγους αγνώμονες και  άσχετους να αναλώνονται, αλλά και να αλώνουν τον χώρο  μας, σε διαμάχες και ερωτήματα του τύπου:¨ ποιος είναι περισσότερο μειοδότης¨, ¨ποιος είναι λιγότερο ανεύθυνος¨.




Ιδού πως μας κατάντησε η λογική του “μη πολέμου”, η λογική του “ διεκδικούμε μόνο ότι μας πετάνε με ψίχουλα οι καπνοβιομηχανίες”.

Και όμως ο περιπτεράς  δεν αντιδρά, δεν αντιδρά τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε.

Από μία πλευρά δεν τον αδικούμε γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουμε και δεν υπάρχουν στην ιστορία του κλάδου εξεγέρσεις που να τις έχει κατευθύνει μια ισχυρή και οργανωμένη πλειοφηφία.

Από την άλλη πλευρά όμως φαίνεται πως και ο “μιθριδατισμός” με τον συνεχή δηλητηριασμό της ψυχής του περιπτερά με ηττοπάθεια έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Πέρα από την συστηματική και μεθοδευμένη αλλοτρίωση και παραπληροφόρηση των γεγονότων , μας κατάντησε σε αυτό το σημείο και το ανελέητο κυνηγητό του μικροαστικού ονείρου της καλοπέρασης και του εύκολου κέρδους, του συμβιβασμού ή της εξάρτησης πολλών περιπτεράδων από  προμηθευτές  - συναλασσόμενες εταιρείες.

Εμείς οι περιπτεράδες είμαστε καλοί στον χαβαλέ ,στην άγνοια, στον ¨ωχ  αδελφισμό¨, στην κουτοπονηριά.... γιατί να παλέψω εγώ αφού υπάρχουν ¨μαλάκες¨ που τρέχουν για μένα;....
Εύκολη κριτική από ένα σκαμπό σκλαβιάς....

Μια αναπηρική καρέκλα...που μας ¨έφαγε¨τον εγκέφαλο και   που μας κατάντησε να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας.
Όσοι σκέφτονται λοιπόν έτσι ας μείνουν καθηλωμένοι διότι μόνοι τους έχουν βάλει ταφόπλακα στο μέλλον τους και στα όνειρα τους.
Θα ξυπνήσουν επιτέλους βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοι μας και θα αντιληφθούν ποιοι είναι οι μεγάλοι ένοχοι για το κατάντημά τους αρχίζοντας την κριτική από  τον ίδιο τον εαυτό τους; Αμφιβάλλουμε…

Εκατό χρόνια πριν ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο προφήτης του νέου ελληνισμού έλεγε: “Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί”. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την αυταπόδεικτη φυσική και ιστορική αλήθεια θα βρεθούν σύντομα προ εκπλήξεων. Θα καταλάβουν ότι σε αυτό τον κόσμο τίποτε δεν χαρίζεται και ότι όποιος θέλει να ζήσει πρέπει να είναι διατεθειμένος να πολεμήσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ