Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε όσους έχουν μία πηγή εισοδήματος

Τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε όσους έχουν πηγή εισοδήματος
Το στοπ στην υποχρέωση για υποβολή φορολογικής δήλωσης για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή,
προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Θεοχάρης.
«Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς τους θα μπαίνουν στο λογαριασμό τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδη
μάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. Το μόνο που θα έχουν αν κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία».
Προαναγγέλλει ακόμη τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι νεότερο. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν έχουμε υποχρέωση να μαζεύουμε αποδείξεις. Δεν είμαι σίγουρος αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα αυτή τη στιγμή».
Ο κ. Θεοχάρης διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με τη εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. «Είναι σίγουρο ότι το ποσό θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός».
Νέες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής θα γίνουν στον τομέα της χονδρικής, με διασταυρώσεις των τιμολογίων πελατών και προμηθευτών, ενώ στόχος είναι να γίνουν καλύτεροι έλεγχοι στο ζήτημα του ΦΠΑ.
Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων υπογραμμίζει πως «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα».
Αναφέρει δε, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως«αν δεν επιτύχει η γγ. Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η ίδια κυβέρνηση ούτε η χώρα».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ