Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Σε απόγνωση οι περιπτερούχοι και της Θεσσαλίας


Σε απόγνωση οι περιπτερούχοι της Θεσσαλίας

 
Πάγωμα των ενοικίων αλλά και των φόρων ζητούν οι περιπτερούχοι της Μαγνησίας,ώστε να μην αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Μαγνησίας επαναφέρει το αίτημα για ελάφρυνση από τις τσουχτερές λειτουργικές δαπάνες, ζητώντας πάγωμα των ενοικίων αλλά και των δημοτικών τελών.

Επίσης ζητούν ευνοϊκότερη εγκύκλιο για ασφαλιστικές ρυθμίσεις οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε., πάγωμα των τιμολογίων των Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και στήριξη των μικρών επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α.

Η εκτίμηση του κλάδου είναι ότι μέχρι τον Αύγουστο θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών κέρδους. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των λουκέτων που υπολογίζεται πως θα μπουν μέσα στους επόμενους μήνες ξεπερνά το 50% των περιπτέρων.

Μέχρι σήμερα στη Θεσσαλία έχουν μπει λουκέτα σε 350 περίπτερα από τα οποία τα 70 περίπου ήταν στην Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Βόλο.

Μεταξύ άλλων οι περιπτερούχοι ζητούν μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 4,5% στο 3%, οριστική απαλλαγή της περαίωσης και καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους που να μην είναι κάτω του 8,2% της αξίας του κάθε πακέτου.

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για όλα τα προϊόντα που διαθέτουν προς πώληση τα περίπτερα και τα καπνοπωλεία.
http://e-volos.gr/ 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ