Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ : ΠΡΟΙΟΝΤΑ – ΣΗΜΑΤΑ - ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι /ισσες,
Μετά από πολλά τηλέφωνα που δεχθήκαμε από όλη την Ελλάδα, σας παραθέτουμε αναλυτικά πίνακες ανά καπνοβιομηχανία, καθώς και προϊόντα αυτών .




Θα πρέπει  ο κάθε συνάδελφος να προσέξει τα εξής :
1) Τα σήματα τα οποία έχουν 24,25,28,30,40  τεμάχια τσιγάρων σε σύγκριση με αυτά που περιέχουν 20 τεμάχια ,έχουν μικρότερο  εμπορικό κέρδος.
2) Θα πρέπει πάντα ο κάθε συνάδελφος /ισσα να συγκρίνει τα συγκεκριμένα σήματα έναντι της ονομαστικής της αξίας και να αποφασίσει ανάλογα με το πόστο που έχει πως θα πράξει.
3) Στον στριφτό καπνό συμφέρει να πουλάμε μόνο αυτόν που περιέχει 25 γραμμάρια. Τα ποσοστά κέρδους σε καπνούς 40 ή 50 γραμμαρίων είναι απαγορευτικά για τα οικονομικά μας συμφέροντα.
4) Πολλά σήματα από τις καπνοβιομηχανίες κατά καιρούς ¨πριμοδοτούνται ¨,αλλά η ¨ πριμοδότηση ¨ δεν περνάει ποτέ στο λιανεμπόριο. Αυτό συμβαίνει διότι το ¨ εγκληματικό ¨ λάθος των καπνοβιομηχανιών είναι ότι ενημερώνουν μόνο το χονδρεμπόριο και όχι το λιανεμπόριο.
5) Παρατηρώντας αναλυτικά τους πίνακες ανά καπνοβιομηχανία, θα διαπιστώσετε ότι ¨ παίζουν ¨ με τις τιμές των σημάτων. Είναι πάγια εμπορική τους πολιτική καθώς και εσωτερικός ανταγωνισμός αναμεταξύ τους.
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΘΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ.
(Παράδειγμα :Ένα πακέτο τσιγάρα με λιανική τιμή 4€ με ένα πακέτο τσιγάρα με λιανική τιμή 3€ δεν έχει μεγάλη διαφορά στο κόστος παραγωγής.)
6) Όποιος χονδρέμπορος ή αντιπρόσωπος επαρχίας σας χρεώνει παραπάνω από τις αναγραφόμενες τιμές των πινάκων, κατηγορηματικά ΣΑΣ “ΚΛΕΒΕΙ”.
Όποιος αντιπρόσωπος στρογγυλοποιεί την τιμή εις βάρος σας 0,01€ σε ένα πακέτο ,ΣΑΣ “ΚΛΕΒΕΙ” 0,10 € ανά κούτα.
Τα συμφέροντα είναι πολλά και τα χρηματικά ποσά τεράστια εις βάρος του λιανεμπορίου.
7) Έχουμε τα χειρότερα ποσοστά κέρδους σε όλη την Ευρώπη διότι οι καπνοβιομηχανίες και οι χονδρέμποροι αυξάνουν την κερδοφορία τους σκυλεύοντας το δικό μας εμπορικό κέρδος.
Εν κατακλείδι, αποφασίστε από μόνοι σας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να απαιτήσετε τα κατώτατα ποσοστά προμήθειας όπως ορίζει ο Ν 3943/ 31.3.2011(ΦΕΚ 66Α’) και οι τρόποι που έχετε είναι οι εξής:
Α) Αλλαγή προμηθευτή.
Β) Ομαδικά ασφαλιστικά μέτρα κατά του προμηθευτή σας .
Γ) Συμψηφισμός ζημίας – χρέους.
Από το 1992 που καταργήθηκε ο νόμος που κατοχύρωνε τα  ποσοστά σας ,το χονδρεμπόριο μας πήρε 0,5% από το εμπορικό μας κέρδος ανά πακέτο τσιγάρων .Εάν κάνετε μια αναγωγή ,θα δείτε ότι το πιο Μικρό Σημείο λιανεμπορίου καπνικών, έχει χάσει πολλές χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια.
Η απλή μετάφραση είναι : Χάσατε ένα σπίτι ,δημιουργήσατε ένα   ¨χρέος ¨ ,χρωστάτε παντού  και η ουσία είναι μια :
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ .
Είναι καιρός λοιπόν ο καθένας να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και να πράξει αναλόγως.

Σημείωση: Για να μεγενθύνετε το κείμενο στους πίνακες που ανοίγουν σε νέο παράθυρο πατήστε το + (συν) στα αριστερά της οθόνης

www.synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ